Jom...

Tuesday, August 2, 2011

tuai padi antara masak...

esok jangan, layu-layuan,
intai kami antara nampak,
esok jangan, rindu-rinduan...

apa kaitan pantun ini dengan entri aku, ntah lah...Hari ini, 2 ramadhan. Bermakna sudah dua hari kita berpuasa. Harap-harap tahun ini cukup puasa aku...Tahun-tahun lepas pun cukup jugak.

Sesaja merayap tadi ke laman web UKM.

Pergh...Tamat Pengajian/Konvokesyen..Dan, lepas raya nanti jika umur masih di kandung badan dapatlah aku menyarung jubah dan memakai topi 4 segi berambu-rambu itu. (dan sejambak bunga barangkali). Dulu masa konvo first degree dulu, haram sekuntum bunga pun tak dapat..keh keh keh.



Banyak perkara berlaku dalam tahun ini. Lebih tepat sejak dua menjak ini. Semua tersenarai kemas dalam otak. Nak jugak aku ceritakan disini satu persatu. (sebenarnya, semua aku dah masukkan dalam entri blog....cuma tak publishkan...biar simpan dalam draft...) Biar menjadi rahasia...hihihi..


Jika tidak terlambat.....Aku nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua kawan blog aku...yang sedang baca, jarang jarang baca, atau tak baca langsung! blog ini.

Selamat berpuasa...dan selamatkan puasa anda!

7 comments:

Aku said...

Sama-samalah kita selamatkan puasa kita...

selamat berpuasa bro...


terawikh jangan lupa <-- pesan Kakpah.

tasekM said...

wa... cemerlang sgt tu den.
tahniah.


selamat berpuasa...



.

Cikgooden said...

Nizam:

selamat-selamatkanlah puasa..


Tasek:

terima kasih dan
selamat berpuasa..

Twinkle said...

puasa tahun lepas?....cukup ke?..

Cikgooden said...

twinkle:

cukupppp..

Brahim Nyior said...

Sama le teman, Cikgudeen..

Burung merpati terbang seribu, hinggap seekor di tengah laman, Hendak mati, di hujung kuku; hendak berkubur di tapak tangan.

Kakakaaaa, Selamat berpuasa, bro!

Apa dah jadi kat PAS Selangor? Hahaha.. retorik je..

a.samad jaafar said...

tahniah Din..aku pulak jenuh pujuk di bini ajak sambung belajo.. iskk.. malas betul din..

selamat berpuasa ye Din..