Jom...

Saturday, March 19, 2011

Jalan-jalan cari pasal..pakej sekali dengan sesat cari jalan tak jumpa sekali gus..


Penghujung cuti sekolah, sempat juga aku bawak kedua paru-paru aku ni ke Penang..Jalan jalan sebab org sebelah aku mendaftar di USM...

Di kesempatan ini, mereka berorientasi di USM..aku dan paru-paru cabut lari keluar menuju Quennsbay Mall...Difahamkan ada pusat Bowling situ..sekali pergi takder pulak..

Adik kak sudah masam masam manis...dipaksa nya aku cari sampai jumpa. Memang dah takdak..Setiap guard yang aku jumpa, semua aku tanya. jawapan tetap sama.

"Di sini takda..kat bukit jambui adaa.."

Dengan jawapan itu jugaklah aku bersama dua paru-paru aku melilau cari jalan menuju bukit Jambul dari Quensbay..memusing musing...akhirnya jumpa jugak..(bila balik semula ke USM baru perasan..aleiihhh...dekat ja..yang tadi rasa punya la jauh).

Ada short cut...aku guna long cut..

Adik bergaya sebelum membuat lontaran longkang...

kakak juga bergaya, sebelum lontaran longkang disempurnakan dengan cukup sempurna..heheheh

"tengok aa,..tengok aaa..mesti strike punya.."

"Ini bola aa...ringan saja..gua lontar senanggg ja"..kata dia setelah dialihbahasa ke ayat aku..hehehehe

Gaya mau lebih..!

Merenung nasibbbbb..menuju ke Pin atau ke longkang..hehehhe

"Tabik tuan baba..."

Dah lama sebenarnya tak main bowling ni...Kali terakhir, dua tahun lepas...Sebelum ni, nak cakap riak tu takda la, tapi nak buat strike tu senang senang ja dapat buat. Nak spin, nak hook semua aku tak tahu...Aku tahu baling straightt ja...itu pun strike...tak payah nak bengkok bengkok badan meleding konon konon bola itu akan ikut badan melencong mencari poket..hehehhe..

Pada paru-paru aku nasehat dan beri petua macam macam..

" nak straight, lepas lontar, tangan lintas ke telinga". kata aku

" Mata jgn tengok Pin...tengok tanda atas lane depan kaki...sure bole pergi betul punya"

" tarik napas sebelum gerak nak lontar"..

dan macam macam lagi..tentang lane..tentang bola....skill individu...menentang diri sendiri...ntah apa la aku pesan..

"tengok baba buat"....dan lantas aku menunjukkan balingan pertama...

paru-paru berdebar menunggu strike..

tapi.

HAHAHAHAHAHAHA...

"BABAAAAAA...................LONGKANGGGGG.."..

dejei...
Macamnana boleh ke longkang..sedangkan skill sepenuhnya sudah aku guna..

Moral of the story:..Jangan tunjuk ajar sebelum buat lontaran...tunjuk ajarlah selepas lontaran ketiga..lontaran pertama, lu belum tahu lagi menjadi ke tak..

keh keh keh...

8 comments:

azza_irah said...

hekhekkk..
kawe jugaa....ratu lungkang..ahakss...

sian demo sesat...
kak ina daftar ngaji situ..pasni demo cekap laa jalan penang..

Aku said...

aku selalu gak main bowling. Lenguh-lenguh jugak ketiak.

Tapi sebelum main, aku kena masukkan token bernilai RM1.

Cikgooden said...

Azza:
ho la....dah tua baru nak belajar.


Nizam:
hahahahahah....meng game....

tasekM said...

org rumah sambung belajaq ka den...?




.

Cikgooden said...

Tasek:

A'aa.....sambung..bg can ke dia pulak..

AZANI said...

salam cikgu
bola yang ada dubeli tahun 2002,uzur dan bincut bincut dah..rupanya kalau biar berhujan ber[anas pandai deformed ye...tu yang baling di lane...keterk ketek bunyi dia roll

JHaZKiTaRo said...

salam.. rajin2, meh laa ziarah my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca my travelling experiences to 45 buah negara.. :)

Liza @ Adzriel AB said...

mai la main kat alamanda. paisal suka main boling