Jom...

Thursday, January 7, 2010

Boleh Kenyang ka?....

Tadi aku ke Eprd meninjau bahan tesis. Aku cakap tinjau sebab memang betul-betul aku tinjau..Haram sepotong ayat tak menulis lagi....Masih terkial-kial memilih permasalahan kajian. Bila waktu masuk dekat dekat jam dua petang, perut aku auto lapar. Baru sedar tak lunch lagi...

Punya khusyuk membelek hasil kerja orang hingga aku terlupa ke perut sendiri. Jika khusyuk itu diberi markah, mungkin aku dah boleh lulus, hanya dengan markah khusyuk itu tanpa perlu membuat tesis!...

Tempat makan aku di Cafetaria, area area situ jugak....Tapi yang bestnya, atas meja makan di situ banyak info yang dorang tampal-tampal..

Di meja yang aku duduk, tertulis info ni...aku rasa nak tergelak...lantas segera meng'snap' gambar. Korang tengok la....

Boleh kenyang ka makan macam ni?.......


hahahahaaa.......



Lupa nak bagitahu, aku makan di Cafetaria Bawah Blok Kementerian Kesihatan.....Patut la.


*

19 comments:

Water Lily said...

Elok la try kalau rasa perut dah boroi hahahaha!

Tak gitu cikgu?

iina said...

Oklah tuh sesuai dengan kementerian kesihatan.. makan sambil berilmiah hehehe ;) Masa order ari tuh.. ikut dak dlm gmbr tuh? hehe

Watie said...

ok la cikgu..hidangan size tu...asalkan mengenyangkan...
hehe..

Shifu67 said...

ehh... mana pulak peginya jadual kalori aku... nak sambung lagi tahun ni... hehehe

hani@debumelukut said...

tak sanggup tak sanggupppp

Nizam.Ariff said...

Bulih tuuu....


Hang oda la 3 pinggan...

AZANI said...

salam cikgooden,
itu sarapan je bagi saya..he he he

Yunus Badawi said...

Itu kira starter aje. Lepas tu pergilah cafeteria lain bedal lagi kalau masih belum kenyang.

xiiinam said...

Cium bau pun boleh kenyang kan..
Inilah namanya menjamu mata...

Masy said...

bole klu kunyah selow².. lebih dr patplohpat kali mesti kenyang. ataupun lengoh mulot sbb kunyah lama nau ahahahahhha

KAKTINY said...

hang baca bismillah 10 kali.. doa makan 15 kali.. sure hang kenyang..

(alah.. mkn steambot pun tak habis.. hahahahha..)

- sah hang mmg bukan jenis buleh diet.. steambot tu utk org yg nk diet buleh ler.. kehkehkeh..

takpa.. nanti kita set makan kue tiaw goreng kat taiping tuh.. (apa nama dia .. RONI??. bukan Jonis eh.. kehkehkeh)

tasekM said...

patut kena ada ayam golek sekoq dalam pinggan tu noooo.... baru kenyang kan den...?

ha ha.


.

Mak Su said...

hhuhuhuh, mmg x kenyang klu mkn cenggitu

Lukman Wan Mat Daud said...

Cikgooden

Blok Kem Kesihatan di mana tu? UKM Bangi? Putrjaya?

Lukmanw

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

Waterlily:
Aku takmau try aaa....kebuluoq makan banyak tu...

iina:
tak sempat tgk...dah balun sepinggang baq..baghu pasan gambau tu...hahaha

Watie:
mengeynyangkan?..huh....takdak makna wei...(hang ni sapa haa?...smeshian batch mana?...)

Shifu:
toksah kelori kelori la..bantai ja...

Hani:
hehehe..tau takpa..

Nizam:
orait...sama la kan...

Azani:
hahahah.....aku tak tau la..macam mnana pulak luch hang....

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

YB:
hahahahah..repeat sampai 6 kafetaria..

CkLah:
haram tak kenyang kalu tgk ja....

Masy:
hahahaha...selalu tak sempat kira dah masuk halkum dah....nak nak..telan supppppppp ja..hahahahah

Kaktiny:
aku tak mau diet hah....buat runsing otak memikir....camna nak kurus cam kawan hang sorang tu.

Roni?...apa ra..DOLI la..hahahaha
tapi dia tak dak la kat kuala ketil..hehehe...

Tasek:
hahahahha..hang sama la pemikiran ngan aku....

Maksu:
betui la...eh..maksu lama tak masuk sini...maksu sehat?...

Lukhman:
Kementerian kesihatan putrajaya Man...aku pi eprd sana..wei..hang tak pi bangi dah ka?...ada sini jom pi pekena nasik briani wei....

Watie said...

SMESH97-01 la cikgu....
saya cikgu tak nampak macam cikgu nampak Sri...uhuh..

kakpah said...

cikgoo, kau makan dengan pinggan pinggan sekali. Mesti kenyang punya..

weh akupun lama tak masuk sini.

lukmanw@gmail.com said...

Cikgooden

31 Ahad aku ada sat di Bangi - taklimat kpd pelajar baru 10 am. tahun ni aku kena taklimat sbb boss dah jadi prof penh kat Universiti Siberjaya - aku le ambil aleh tempat dia :-)

Boleh gak perkena Nasi Briani hari itu.

Lukman