Jom...

Tuesday, October 20, 2009

Demam pereksa...

Bila sebut exam, aku rasa macam dah nak demam-demam. Memang...sejak dulu. Ntah apa pasal ntah. Asal saja nak mula minggu exam, demam ketar dada deguh deguh pasti datang. Buk bak buk bak ja....Ibarat senggugut. Datangnya bermusim.

Ya....Jangan kata budak sekolah saja nak exam. Ni... bapak budak pun dah kena badi exam. Aku teringat kan kak Tiny. Kawan Blogger aku suatu masa dulu..(sekarang ni dia dah jarang ke blog aku dah..eksyenn woo dia la ni..hi hi hi....). Selalu dia menulis tentang subjek ni..statistik.....aku gelak ja..Tapi sekarang ni aku syak, dia mesti guling-guling gelakkan aku yang tension tension pasal nombor-nombor nih...

Walaupun cuma satu subjek....tapi pada aku, bahana beban yang ditanggung seperti batang balak beratnya. Kemungkinan cuma aku saja yang rasa camtu. Mungkin pada orang lain, tiada apa apa kesan....Tapi, itu lah....

Yang nak dibaca, tak terpermanai banyaknya...

Jadi, kepada mereka yang selalu bertanyakan aku, kenapa tak update blog,?

dan, inilah jawapan aku..

Aku pinta korang tolong doakan aku....tolong doa supaya pemeriksa kertas tu...terbuka hatinya nak excelenkan result aku....tolong, ekk!...(walaupun aku masih blur, apa kejadahnya statistik ni..hahahahahah!)


salam hormat, hamba mengundur diri....sementara waktu.

18 comments:

iina said...

All the best.. tuhlah dulu gelak guling kan org.. selamat ye cikgu.. Insyallah selamat semuanya.. cemerlang gemilang terbilang.. ;)

kakpah said...

bila budak2 sekolah amek periksa muka tension semacam, ko gelak eh? Skang ko kena gelakkan pulak.
Relek ar..kacang jer..

KAKTINY said...

salam..

MEMANG TURN AKU GELAKKAN HANG SAMPAI GULING-GULING MASUK LONGKANG!!!... warghkahkahakhakahakhakhakahakhakhakahkahakhakahakhakhakahkah...

BULEH??? - hamboi.. buat statement semut api nampaaakkk!!..

""Kawan Blogger aku suatu masa dulu..(sekarang ni dia dah jarang ke blog aku dah..eksyenn woo dia la ni..hi hi hi....)""

Dia yang JARANG-JARANG UPDATE BLOG.. lagi kata kita SOMBONG PLAK eh.. bluweaaakkk...

ala.. relax aa cikgooden.. tiny yg BENGAP LAGI SENGAL matematik ni poon buleh dapat A utk stat tuh..
cikgu pun mesti buleh punya lah..

Ikhlas tiny doakan cikgu diberi kefahaman dan hikmat kecerdasan untuk menjawab peperiksaan stat dan semua yang lain.. ammiiiiiinnnnnn....

ZulDeanz said...

Aku tolong doakan.... Amin........

lupekanje said...

gelakkan org lagik...
selamat njawab ketas pekse...
moga bjaya cemerlang, gemilang dn tebilang..,

tasikmerah said...

aku mmg minat benda2 mengira nih. mai aku tolong...


.

Mak Su said...

saya jampi...fuuuhhh, faaahhhh, fuuuhhh. minta2 cikgooden berjaya dalam pereksa dia... aminnn

julietchun said...

pakai dadu tak buleh ke? :D

ashley said...

ha ha ha..
Jom culik "BINI MUDA cikgu STATISTIK hang itu..
Buleh ugut..kalau nak semula bini muda dia, sila bagi A kat hang!!
.
.
.
tapi kalau dia kata
"ANA KAHWIN TIGA!!!"
.
.
naseb hang laaaaa..
wakakaka..

anjang said...

Kita selalu kat budak baca la buku, bila kena batang hidung sendiri seram sjuk jugak no

Shifu67 said...

aku bab nombor ni dah lama pitam klau nengok nyeee

DaliaLiyana said...

biasa ka demam tu...akak pun dulu selalu..hehehe...

ladylikeme said...

tuela..meh aku doakan kau yerk cikgu..tapi kenalah pengerasnyer dulu...

mcm biasalah..ayam percik taiping..ha haha

achik said...

gud luck cikgooden.. err saya pun ada satu paper statistik nak kena amik.. sem depan kot baru nak amik.. huhuhu..

azza_irah said...

gud luck..
mg semangat demo tetap mcm sem lepas...
ramai yg menyokong dr belakang...

kawe doakan..

izakhairi said...

Do your best and good luck...
Apa-apa pun sis dah lalui semua tu enam tahun yang lalu dengan penuh rasa terseksa...tapi hasilnya hari ini kan maniiiis...

xiiinam said...

Jawab betul betul!






ckLah bergelut dgn kertas PMR!

xiiinam said...

Pukul berapa nak ke rumah kakPah esok? Jom dating bawah khemah kakPah...he..he..