Jom...

Wednesday, July 8, 2009

mula serabut dah...

Dah balik daerah kedua aku...daerah senak dan serabut...Awal datang, cadangnya nak selesaikan banyak perkara. Alhamdulillah. Semua Okey. Bermula dari selesaikan janji pada kawan-kawan. Janji membawa dua tiga bijik durian, secukup rasa..Juga janji aku pada kak hida aku...kak pah juga .......aku berikan tempoyak..he he he..

Bila pulang, bilik cukup berdebu. Maklumla, dua bulan setengah aku tinggal. Bermaharajalela betul, sawang. Jenuh menyapu. Terpaksa aku transform menjadi Auto rajin...

Sudahnya aku, setat keta..merayau. Setelkan kerja di Fakulti..pergi Putrajaya, setelkan hantaq result..pastu merayau cari kawan-kawan. Kawan Bloger...Kawan Forum...Kawan kepada kawan...Dan terjumpak kawan lama secara tak sengaja..tu la kawan kawan...Seronok, Hepi, Terkujat. Bercampur-campur. Berbaur-baur. Semua digaul sekali ruppp....

20 comments:

Mak Su said...

kat mana itu daerah serabut...?

Nizam.Ariff said...

Welcome to the jungle...
Banyak akar, banyak serabut.

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

MAKSU:
ha ha ha...serabut tak leh habag...

NIZAM:
serabut..banyak halangan..kena selak sikit...baghu jumpa..ha ha ha

kakpah said...

bila rumah dah lama tinggal, ada makhluk lain yang cuba-cuba duduk. Eeeee.... aku takut. kau duduk sengsorang nanti ada yang bagi salam. jawab jangan tak jawab kah..kah..
terima kasih bagi tempoyak. kpah dah buat sambal. sodapp..

ashley said...

cikgooden,
since hang dah tengok muka aku secara liveeeee, kalau terjumpa kat pasar malam tegur tegur laaahhh..
tempoyak hang tu anak aku nak makan macam durian pulak...

asyik dok buka peti ais..

terima kasih daun keladiii..

azza_irah said...

selamat kembali mnjadi student..
kuatkan semangat...

julietchun said...

dan kembali menjadi bujang,ahaks.

tasikmerah said...

hamboihhhhhh... ingat kat kak2 saja no.... aku ni hang tarak nk ingat...


.

lukmanw@gmail.com said...

Oii kakak-kakak saja yg dpt durian? Abg-abg tak bagi ka?

Lukmanw

Bila boleh jumpa di Bangi?

AZANI said...

cikgooden:selamat kembali, selamat bersiaran lagi di alam blog

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

KAKPAH:

Takpa..aku ajak dia update blog sekali aku..buleh dak?..ha ha ha

KAK HIDA:
ha ha ha....kalu jumpak la...

AZZA:
Tq...kawe ingat pesan demo..

Julietchun:
okaisss...selamat.

Tasek:
sori la pam...hang dok joh...ha ha ha

Bg.Lukman:
ada kat bangi ka skang..roger roger la..

AZANI:
selamat..tu pun kalu ada masa lapang..he he he

iina said...

ye gaul cam rojak mamak.. sedap dimakan.. jgn thesis jadik rojak udah ya ;)

NaqeebLukhman said...

ooOOo dah ada kat Bangi ker...
igt nak roger2 gak hehehe tapi jauh wooooOoO...

ku tak sempurna said...

hehehehe... sabo yeop.. sabo..
baru berapa hari dah serabut.. nanti lagi serabut.. hikkssss

Chekgu BaniHassim said...

jadi student balik ke ni CO??

k.e.r.i. said...

daerah kau utara kut.

secangkir madu merah said...

tempoyak itew memang sedap dimakan jika buat sambal tempoyak..ibu mertua lalu kat belakang pon tak nampak...hehehe..

Shifu67 said...

ko dah balik bangi la ni.... tak leh nak menembak le... kena simpan le senapang tu dulu

lupekanje said...

cikgodeen bukan hengat kat acik pungg....kata nk jumpa...huhuhu...
majouk nih..(siler jgn pcaya..)

lupekanje said...

tak aper botak...janji poket tak botakk...wakakaka..