Jom...

Saturday, June 6, 2009

gila tak der kerja...

*
Suasana pagi cukup sepi sekarang ni...maksud aku..benar-benar pagi. Jam di komputer aku menunjukkan jam 4:02 AM. Gila pagi tu...sengaja aku tak tidur. Aku bajet nak terus jaga sehingga majlis kenduri esok...Lepas kenduri baru nak tidur... Cadangnya nak tidur, saaaaaaampai pagi lusa!....amacam!...okey tak?..

Dan, di pagi ni juga aku rasa cukup gampang...dah bertahun-tahun aku bergelumang dalam kerja-kerja menaip...Semenjak belajar di Universiti berbelas tahun dulu,.. sehinggalah dah bekerja sekarang. (...dan, sekarang balik semula di Universiti yang sama.) Bermula dengan Typewriter yang jenis ketuk ketak ketuk ketak...kretttttttt!..cepeling! bunyi loceng sehinggalah ke zaman komputer riba yang memanaskan riba aku ni.

Bila aku test........aku cuma...

29 perkataan

Speed test

Cuba korang test....agak- agak...korang dalam kategori mana...cepat macam kilat?..atau..lambat macam siput sedut?...

Had menjadi gampang= jika kurang 70 perkatan seminit...



.

25 comments:

Brahimnyior said...

Saya dah try, dapat result begini:

Kamu menaip 194 aksara seminit
you mendapat 28 perkataan betul dan
kamu mendapat 1 perkataan salah.

Apa maknanya? Saya pantas dari cikgudeen?

kakpah said...

cikgu ketuk dengan dua jari telunjuk ke. patut le tahap gampang kehkeh...

haruan tasek said...

lewat nak tido cikgu

Trash said...

aku boleh menaip laju, tapi penuh dengan kesalahan

Yunus Badawi said...

aku tak nak taip terlalu laju takut mendahului apa yg aku fikirkan hehehe

NaqeebLukhman said...

penting sangatkah kelajuan itu... hmmmmmmmmmmm

ashley said...

Tak perr..
kita cari yang cakap :-
'tahap kelajuan melukis ANDA CEMERLANG!!'

cikgooden,
wat de heckkkkk..
bior lambat pun..asal selamat!
ha ha..

AZANI said...

tak payah test aku confirm bawah dari 70

Mak Su said...

saya? hahahah, lemah bebeno. entah2 5 perkataan seminit jer.

Tijah said...

hahahaa. aku dapat 37 jer bang...teral sket aa kan???

Nizam.Ariff said...

Cam gampang!
Tangan kiri aku cuma standby tekan huruf 'A' je.... hahaha

ku tak sempurna said...

Kamu mencapai 190 markah, jadi kamu berada di posisi 35121 dari 111768 dalam senarai kedudukan


Kamu menaip 233 aksara seminit
you mendapat 36 perkataan betul dan
kamu mendapat 0 perkataan salah
.


.


.

.


tiba2 nak tyg result.. hehehehe.. riak dgn ko je la... org lain lebih hebat :D

S.YanaZ said...

Sila taip menggunakan gigi taringgg...

Tgk berapa dia punya pantasss?

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

BRAHIMNYIOR:
ha ha ha..dah try?..walaupun pantas, masih dalam kategori gampang.

KAKPAH:
memang...dua jari ja...belah kanan ja..belah kiri tunjuk hurup A ja..ha ha ha..

HARUAN:
biasa la...shift malam.

TRASH:
he h ehe...aku pun..

YB;
alasan la hang nih...

NAQEEB:
kadang2 kita kena laju la bang...ha ha ha

ASHLEY;
selalu lambat...kekAdang rasa rugi gak...

AZANI:
aik..belum try dah tahu?...memang sah!..he he..

MAKSU:
try la..

TIJAH:
laju gak hang no?..

NIZAM:
jika begitu cara....mmg gampang sangat la..ha ha ha

KTS:
lajunya...wei..apasal aku tak buleh masuk blog hang hah?..invited only....

S.YANAZ:
gila hang..taip guna gigi...

kamar hati said...

uiksss...dah cuba dah...terer skit la dr cikgu...hihihi....jangan marah yerk cikgu...hihihi.... (",)

blackpurple @ jowopinter said...

Alon alon angger kelakon. Hehehe!

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

KAMAR:
hang memnag la tera...hari2 dok menaip..aku ni ka, guna dua jari ja..ha ha ha

BRO JP:
apa tu..aku tak tahu la..ha ha ha (hang kutuk aku ka?.)

Yunus Badawi said...

biar aku tolong terjemahkan apa yg JP tulis tu:
pelahan2 janji dibuat

cikgooden said...

YB:
ya ka?..ha ha ha..aku ingatkan..
beralun, alun..jadi kelakar..

AZANI said...

101 markah, jadi kamu berada di posisi 95512 dari 115723 dalam senarai kedudukan


Kamu menaip 130 aksara seminit
you mendapat 21 perkataan betul dan
kamu mendapat 0 perkataan salah

kira ku tak gampang.he he he

AZANI said...

eh kira gampang la, bawah 70 perkataan,huwaaaaaaa.

tasikmerah said...

ni aku nak try pulak nih...

xiiinam said...

Salam....



Ku ingin tumpang beraksi di gelanggang selalu-selalu..


apakan daya...





Line tumpang orang ni...


curi-curi...

Nen said...

ate...cikgu pakai kapor je tulih ateh blackboard...mana nak laju ye dak ekekekekek

"saya menaip 42 perkataan seminit.."

Tiniedia said...

Sy dapat menaip 70 words per minute in English but only 60 ayat per minit di dalam B. Melayu (lomah den ni naip bahasa seniri rupo aih)....den amek secretarial dulu, sah2 den guno 10 jari tok menaip tanpa melihat papan kekunci...heheheheh (takpa, nanti sy ajar cikgu menaip ok? cuma sediakan duit pengeras nyer aje...