Jom...

Wednesday, May 27, 2009

On the Way...

*

Sambungan n3 hari ini…Aku post menerusi Hand Phone…Tadi agak tergesa-gesa mengejar teksi. Aku nak berangkat dah!

Sekarang Aku masih di atas kapal terbang. Dalam perjalanan menuju Rom…hajat hati nak tengok perlawanan bolasepak Final liga juara-juara Eropah. (Semoga sempat sampai….tiket tak beli lagi!)

Aku bukannya nak sangat Barcelona menang. Cuma, aku mahu Manchester United kalah. Berlagak sungguh!...Meluat aku.

(game dah nak start…tiket tak beli lagi!)

Selepas game ni, mungkin aku tak balik Malaysia buat masa terdekat ini. Aku teruskan perjalanan, merantau sambil melencong ke negara-negara Eropah yang lain.


So, tiada N3 untuk sementara waktu…



Salam, Jazakal allah hu Khair.., ya ahlill nujum!.. sahabat-sahabat Ku…


p/s:

Sebelum naik kapal terbang tadi, sempat aku singgah kedai kopi Pa roti canai di Pekan. Semasa menghirup teh ais yang rasanya sejibik rasa teh, terdengar satu dialog yang terpacul keluar daripada mulut seorang Pakcik berkopiah putih, rambut putih, baju putih dan berseluar slack hitam. Beliau ni dah nak balik sesudah meng’oder’ air.


Tokey kedai : Air ni nak bungkus ka?

Pakcik berkopiah putih: Dak!...bubuh dalam plastik…. Susah nak bungkus air.

Aku : ..ha ha ha…(dalam hati: Dejeeiii…)


*

15 comments:

haruan tasek said...

wa..wa..wa.. sama le kita anti Mu

Yunus Badawi said...

Letih aje aku lajak ke Taiping dari Ipoh tadi. Patutlah org rumah ko kata ko pergi Rom. Kenapa tak ajak aku? huhuhu

Nizam.Ariff said...

Sesampai sana, post satu gambar dalam entry. Gambar yang bagus-bagus, gambar yang mengenyangkan mata...

iina said...

teman baru jek balik dari manchester 3 hari lepas.. uihh penuh depan stadium old trafford tuh org jual memacam nak bola nie.. aku tak sokong memana..

singgah2 ler glasgow kalau balik tuh

kakpah said...

Cikgoo pergi ROMpin ke.

Pakcik yang ngode air tu pandai tul lah buat lawak.

Tiniedia said...

Bestnyer...wish semua selamat...

Nia Arissa said...

selamat ye cikgu...kita tunggu ole2 dari sana...

pakcik tu nak bagi orang buat senaman mulut pagi2...

ku tak sempurna said...

ROMpin sempat laaaa...

hikkkssss...


org skrg ni gerun nak ke ngr eropah, hang plak berkejar nak ke sana.. SYABAS.. MAlaysia BOLEH!!


hik hik hik

julietchun said...

balik dari negara eropah nanti tolong kuarantinkan diri anda ok,kekeke.

AZANI said...

cikgooden:ada airport ye romepin?mula mula baca memang mati mati ingat pergi Rome, tapi bila baca komen, baru la tahu cerita sebenarnya.Anyway, kalau itu cita cita nak melancung apa salahnya, semoga tercapai.

Mak Su said...

naik kapai? amvoi, mintak ler sebotol air mineral kat atas kapai tu ek.

Safiya said...

hang ni memang pandai gempakkk wa cakap luuuu

TMFH said...

man united kalah hehehehee
kalah menang aku senyum jer...

tasikmerah said...

tak takut selsema babi ke weh...?

nordee said...

lawak arr pak cik tu..