Jom...

Sunday, May 17, 2009

hari ahad ...

*
Aku bangun awal tadi. Jam menunjukkan pukul 11.30 pagi. Awal pala hotak hang!...ha ha ha.

Selesai mandi, pakai baju. Seluar jugak!. Start motor. Ambik sarapan tengahari di kedai simpang. Dalam perjalanan balik, singgah beli Akhbar. Sampai rumah, berbaring membaca akhbar yang dibeli berselang seli menyedut wasap-wasap...

Fuh!...betul-betul ayat orang takde kerja+boring tak tahu nak buat apa. ha ha ha!

Betul..aku tak tahu nak buat apa!

*ting*

...Bahana gila bolasepak juga meresap dalam badan sekarang ni. Berjangkit dari kawan-kawan. Tambahan pulak 27 Mei ini Final liga juara juara Eropah...Dah pasti siapa bakal pemain terbaik menjadi tanda tanya...

Ronaldo atau Messi...Siapa yang lebih berhak dan selayaknya merangkul anugerah pemain terbaik Dunia Fifa?...

"Gua Bosan dibanding2 kan...". Jawapan Ronaldo apabila diaju soalan...

"Gua okey, ja..".Messi memberi jawapan. Agak meyakinkan.

pada aku kedua-dua nya best. (berbanding Khalid Jamlus...)

Rasa nak menconteng...

peringkat sketch!...Terus touch-up Ink...

jadi rupa ini...tak serupa langsung!..ha ha ha. Alang-alang dah tak jadi, aku tenyeh ja dengan kaler...

Separuh Jalan...lagi nampak kelam kabut!

Sudahnya jadi macam ni..ha ha ha

Ya!...gambar sengaja dikaburkan...Jangan banyak tanya.


Cikgooden: Boring...Cuti lama sangat!...

*

25 comments:

iina said...

ok aku takkan tanya hehhehee... ari nie ari ahad kan.. yang tuh leh tanya kan?

lupekanje said...

ooohh...mengisi masa dengan penuh bermanfaat...hehhe..
pegi la nyangkul cikgu....tanam sayur...tanam cili...tanam ubi...
heheh..sok2 balik sekali lagi dah blh kutip hasil.....

bokbon said...

kira awal la tu kalau nak banding dengan gua, haha!

Nizam.Ariff said...

Minggu ni gua dah ter'shifted' jadual tidur gua. Malam tidur lewat, bangun awal, petang sambung tidur macam tidur malam... abih tak produktif rasanya.

ashley said...

CikgOOden,
aku tengok tengkok Ronaldo cam kena beguk jerr..

tapi dah memang KARIKATUR cam tu kan..
mengOVERkan muka orang.

he he he

S.YanaZ said...

CikGooDen,
lukih laa satu gambaq Dennis Bergkamp...

Haih.
;P

TMFH said...

hebat lukisan tu...
klu messi tgk tentu dia suspect heheheheehheheee

kakpah said...

Boring boring gi la mancing. Err bercuti ni boring ke. Aku rasa okay je hehe..

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

iina:
ha...yang tu leh jawab. betui....kalu ahad..ha ha ha...

Acik:
nyangkul?..alamak!...malaih! kalu acik mai tolong , aku auto jadi rajin.ha ha ha

bokbon:
ha ha ha....apa lu tido tak bangun2 dua hari dua malam ka?..

Nizam:
Ha ha ha...tu pesen kelawar bang!..

Ashley:
ha ha ha....hang tengok betui2...tengkok ronaldo bukan supa org, tengkok dia besaq wooo...
aku overkan lagi jadi cam batang balak...
Beguk?..ooo, kampung aku panggil 'bengkak cantik'..ntah tang mana cantik pun tak tahu la..

S.Yanaz:
Bergkamp?...nanti la...tunggu dia habis berbekam dulu..

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

TmFh:
ha ha ha...mesti suspect gila!...

Kakpah:
Gi Mancing?..ha ha ha...jika disenarai hobi aku, mungkin mancing dok ranking paling ujuuuung sekali. Tak minat sangat.

TMFH said...

oit malam tadi lain,,,
pagi nih dah lain... bulan leps lain..... semalam putih hari hitam gelap gelita huhu...

esok2 apa pulak....

Nia Arissa said...

waa..berwajah baru nampak...
kalau boring cuti... pergi la ronda2...nama pun cuti kan...

w a k a r a d e s i g n said...

simpan lukisan tu.
buleh buat tenung-tenung di kemudian hari.

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

TMFH:
ha ha ha...ikut mood!

Nia:
Musim ujan cukup tak best! meronda-ronda.

julietchun said...

pass ler kat sini cuti tu skit,ekekeke.

Tiniedia said...
This comment has been removed by the author.
Cikgooden (Selumbar Emas). said...

Julietchun:
nah!..amik...(boleh balik umah. aku bagi cuti..ha ha ha)

Faridrashidi said...

Salam,

Selamat Hari Cikgu..

sf said...

kelabu asap mata gua tgk gambar tu .. tetiba gua terbayang lu tgh tiup serunai! wahahaha

ku tak sempurna said...

gambar sape tu??

bukan nak menghina..
tapi aku ni mmg buta bola...

david becham je la yg aku kenal... hikkksss

Princess Liyana said...

cikgu boleh msk pertandingan mewarna n melukis ek?hahah ;P..

Tp cantikla ;)huhu truskan perjuangan!

tasikmerah said...

banyak kerja bising!

cuti bising!

haih.....

:p

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

Farid:
salam, selamat hari guru untuk wak juga...

S.Faqir:
ha ha ha....gua dah gian taboh gendang ni...bila nak jamming?..asyik tak jadi ja..

KTS:
tak kenal?..tak payah kenal lah...
tak peenting pun..ha ha ha..

Yana:
pertandingan lukisan untuk tadika pun tak pasti aku menang...ha ha ha..

Tasik:
Biasa la kak!...aku boring, haih. Cdg nak pi Melaka, banyak Meningtis lak..kensel. Mgkin pi Arab saudi kut utk menghabiskan cuti aku.

Rozita said...

suka la tengok kartun tu..
cantik hasil kerja awak

Tiniedia said...

Salam cikgu,

Lambat wish,,Selamat Hari Guru...