Jom...

Friday, February 13, 2009

Dah Dapat Datuk Kau Yer...




Jika kalian kepingin title sebegini, ceburi lah bidang seni...<---ayat yang aku dapat sesudah aku berkenal-kenal dengan rakan sekuliah. warga Acheh...


Cikgooden: Aku.., yang mudah terpengaruh atau dia yang pandai mempengaruh...?

18 comments:

julietchun said...

seni silat bleh ke? Takpun pendidikan seni,hahaha.

xiiinam said...

"Errr.aku pun bini datok!" kataku merendah diri selepas menghadiri majlis cukur jambul cucu abang suamiku...yang memanggil aku 'opah Lah'orang seni kan aku? He...he..

iina said...

Cikgu bila lak nak dpt datuk?? heheheh datuk bermaster ok lah kan ;) pastu leh jugalah kalau ada peluang datuk ber 'Phd' pula ;)

azlanlin said...

Saya udah berpangkat "datuk" pak, bila udah ada 3 orang cicit saudara di kampung saya...

Aku suka 'pau' rokok/kretek indon yang ori bila ngeteh ngan student Acheh, Indonesia. Udah dipesan sama mereka, next sem mesti bawa 2 kartun..hehehhe

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

julietchun:
boleh..atas nama seni, boleh ajer..dibilang begitu.

cikLah:

opah lah memang orang seni...serius!


iina:

tunggu anak kak aku kawin, pastu dapat anak...itu jam aku dapat title tuh..ha ha ha.

azlanlin:
sungguh..sedap kretek acheh..itu hari try sempoerna..kecik ja...warna putih filter dia..kotak warna grey...tak pernah tgk kotak lagu tuh...ha ha ha..aku pau satu..masa break take five..ha ha ha

jOnOs said...

Karikatur yg best.


Tabik!
Tun jOnOs

Yunus Badawi said...

Dah ramai sgt yg ada title dato biarlah saya dgn title YB hehehe

whitetulip said...

Ala..tak aci la lau nyanyi baru dapat tittle datuk..agak2nyer, lau aku berjaya tanam munga tulip kat belakang umah aku, aku dapat tittle datuk jugak kut...datuk tulip, hihi..

azie said...

eh eh, jadik cikgu agak2 leh dapat datuk tak?eheheh

ladylikeme said...

heermmmm.....hmmmm....yer ker....kena panggil datuk la lepas nie

tasikmerah said...

dato' ni boring hang tau dak. kejap2 org mintak derma. kejap2 org mintak derma. ha ha.


.

ku tak sempurna said...

serupa betui gambar tu ngan david arumugam...

tang rambut tu mmg trademark dia... semua org tahu...

tp tang gigi tu, jrg org perasan... gigi dia jrg2... tp ko boleh perasann.... cayaaaa laaa...

aku tak suka klu org pggl aku datok... so, takyahla aku jd org seni... hikkksss

one love said...

ooo he deserves it!

hopefully! hehehe

Mak Su said...

frust.....

(haku tak pandai nyanyi)

denanz said...

org seni skrg semakin dihargai. malam td saya hadir ke majlis anugerah seniman negara. penerimanya Tan Sri Datuk Dr Jins Shamsudin. Datuk Jalaludin Hasan pun dapat. macam2 keistimewaan yg mereka dapat. rezeki.

azza_irah said...

tunggu janji ditunaikan neh..

Water Lily said...

ye..ye..aku setuju ngan Tasik.Dah dapat dato' mesti ada orang nak minta sponsor tu,sponsor ni.

Dato'yang 'baik hati'akan sponsor awek2 genit macam artis ja. Makan hati kalu jadi Datinnya hahaha!

w a k a r a d e s i g n said...

-karikatur yang menarik-