Jom...

Friday, December 12, 2008

aku tetekannnnnnnnnnnnnn....

Penyakit yang akan dihidapi oleh lelaki dan perempuan yang sudah berkeluarga apabila diinjak usia, atau dalam perkataan lain…pasangan yang dah lama berkahwin. Yang lelaki berpenyakit Bo, manakala perempuan berpenyakit Me :


Lelaki:

Bo san
Bo roi
Bo tak
Boh jan.... hi hi hi...

Perempuan:

Me ngarah
Me ngomen
Me ngomel
Me mendam perasaan
Me repek
Me ‘rendang’..hi hi hi…

(Apa komen korang?..)

..dalam keadaan tertekan…otak aku tak boleh dikawalllll….kenapa dia memikirkan benda-benda cam gini..?

16 comments:

iina said...

me'rendang' apa tu cikgu?? takpenah dengar lak.. adeihhh ada istilah baru ekk..

Relak ahh cikgu... baru preparation untuk study.. belum study lagi.. nasib lagi dalam negara... kalau luar negara?? hehehe cabaran tu..

Tensen saya dari mula sebelum sambung study sampailah dah study pun tak habis2 lagik.. tapi kena take it as step by step.. nak fikir semua memang tak boleh cikgu heheheh.. fikir takat yg utama dulu ;)

Insyallah cikgu.. insyallah mudah semuanya

xiiinam751 said...

Dan kesan dari semua itu...jika dibiarkan boleh bawa;


"MEROYAN!"



Errr...ckLah kalau tertekan...ckLah buat kelakar...kekadang jadi lawak bodoh gak! Orang gelak sebab kesian.

yue said...

hehehhehehe...

julietchun said...

Merendang tu bahasa kariah cikgu ke? Bini sorang anak baru 2 dah meroyan dah,hahahha.Bawak2 lah zooooom Mesia.

azza_irah said...

ehehh..
tak terkomen den..
byk kan sabar..pala pun ringan dah kan...hehe..

tasikmerah said...

tertekan dengan tetekan tak sama ok!

ha ha.

1. aku dah curik gambor kartun tu. thanx.

2. merasa tertekan tu bagus. macam aku. walau apa pun yg datang, dah tak rasa apa. aku redah sahaja. barangkali hati aku dah rosak.

haih~

ku tak sempurna said...

ada satu lagi penyakit org lelako...
bo... layan... :D

one love said...

hmmmmm

marriage life!
kadang2 pening wo!

rasa nak cerai je 24 jam! hahahahha

entahla..

ah tok said...

e pepet ke e taling. Hahaha!

Mak Su said...

kalau mcm tu, lebih baik cikgooden melukis mengatun, ahaks

whitetulip said...

hm..aku no komen. sendili mao tao lor...

Yunus Badawi said...

Baru berapa hari berpisah dgn keluarga takkan dah jadi lagu ni cikgooden? Perjalanan kita masih jauh dan berliku. Semoga diberi kekuatan menempuhnya.

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

iina:
rendang?..ala..rendang.Apa yer..ha ha ha. gemuk la...
ya la...aku kena pikir satu satu..takleh sedas sekali rupppppp..

cklah:
sebenaqnya yg tu aku nak tulis...terlupa! he he he.

yue;
ha ha ha.

Julietchun:
tu bahse global dan glokal tu..ha ha ha

azza:
ya...pala aku cukup ringan sekarang. ha ha ha.

tasik:
sama-sama pasai katun tuh..bagi kat MC tau..jgn hang boh kat opis lak..
ya..tertekan ngan tetekan mmg tak sama..ha ha ha.
ammmbooii...Hang tertekan jugak?..ha ha ha.

kutaksempurna:
er..er..aku takde penyakit itu, ok! ha ha ha.

onelove:
jgn bercerai, tak baik..cari madu..ha ha ha

ahtok:
mana mana pun buleh tok.
hang mmg detail..ha ha ha

maksu:
aku mmg mengatun..(mmg dok tunggu peluang carik maksu ni..lintas ja gambo..aku lukih)..ha ha ha

whitetulip:
yo la..sendiri mao pikir bah kan!
sia rasa kao pun sama bah, ha ha ha.

En.YB;
mmg masih jauh berliku perjalanan hidup kita kan. Mmg berkesan komen hang...terima kasih!
* aku mana pegi lagi...23/12 baghu pi la..

Brahimnyior said...

Life begin at 40's, kata ompteh..

Pada ketika umur tersebut, lelaki akan rasa selesa dengan keperluan yang dimiliki. Mengikut teori Maslow, hirarki kasih sayang pada tahap ini dah mantap..


Nabi terima wahyu pada usia 40. Jadi umur 40 adalah penanda aras kematangan seorang lelaki...

fikir-fikirkan...

Nen said...

relaks la brader
jangan la jadi

bo do sebab pompuan yang me luahkan kata-kata
yang terlalu me ngikut perasaan !

bo tinang koi boti kui....

ihihi

one love said...

yes, i asked him so many times to carikan madu! hahahahah, tapi dia tak mau!

so, how? how?

haih...