Jom...

Sunday, November 9, 2008

my name is bon...Jebon!

Seharian aku cuba mencari di mana best nya cerita james Bond ni..tak jumpa.



Ohh.... Patut la..Aku belum tengok lagi rupanya!...Okey, aku nak pergi tengok filem James Bond 007 Quantum of Solace. Nak tengok tara mana bestnya filem arahan Marc Foster. Lakonan Daniel Craig dan Olga apa ke namanya..karilengkong ke apa namanya..

Apa pa hal pun angka 7 cukup aku suka. memang nombor feveret dan nombor bertuah aku.Aku sering berdampingan dengan no 7. Lahir pun di hari ketujuh dalam bulan sepuluh. Tahun juga ada angka 7. Betapa berertinya nombor 7 dalam diri ini. Sama la seperti agungnya 7 petala langit dan 7 petala bumi...juga pada 7 benda ajaib didunia.
Dan, muka kita juga, di katakan ada 7 orng yang mirip dengan kita. Cuma dimana?, negara mana?, kampong mana? kita tak tahu di mana kedudukan dia. Begitu juga , kita ada 7 hari dalam seminggu. dan, di dalam kecantikan dan ketenangan pelangi juga di khabarkan ada 7 lapisan warna...
Wau...bermakna sungguh angka 7....adik beradik aku ada 4..tapi jika dicampur 3..juga jumlah nya 7..(masih ada sangkut paut nye kan.. he..he). Aku masuk sekolah rendah juga masa umur aku 7 tahun....tahunnya juga dabel 7.
kereta aku, no plat nya.....ada juga no 7..mesti.
Apa lagi perkara yang sangkut paut dengan no 7?....
...........

29 comments:

Abang Long said...

Bila terpaksa baru masuk - 7 Eleven.

iina said...

wah 7 angka feberet ke.. lepas nie kalau ada rezeki kena carik no plat keta yang 007 kot hehehhe ;)

teman lahir bulan 7.. thn depan ingat2 ler bg hadiah bila smpi bln 7 tu ;)

azza_irah said...

umo 17 buleh lesen keta..
17 sep7 arijadi adik..
27 sept arijadi mak..
07 okt arijadi cikgu...ekeke..

pelangi..?..
mmg comei..dengan 7 lapisan warna...

Mr PenyuBiru said...

aku baca 7 kali post ni,
aku komen yg ke-7 , jika aku tunggu lagi 3 orang komen.

suara said...

Errr... sib baik bini satu je kan cikgu.
Tapi anak boleh tambah sampai tujuh... so, apa tunggu lagi, cukupkan 7 org!

xiiinam751 said...

Ada lagi...

Er....lobang yang terakhir untuk kita tu, bukan ke kena korek 7 kaki dalam juga kan....!!! Dah masuk bungkusan putih tu, baru kambus......pas tu "Maa Rabbuka?...

Rajin tengok wayang ya! CkLah belom tgk filem James Bond tu tapi dah beli perfume terbaru keluaran avon "Bonds Girl 08"

μάγά said...

7 angka bakal ku terima pada 2010.. :P

KAKTINY said...

lagik 9 tahun umur cikgooden 47 tahun.. tul kan tul kan.. hehehhehehhe...

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

abg long:
kawan aku kata kedai tu nama dia tujuh sebelas....ha ha ha.

iina:
huih...tahun depan nu?....kalu ada nyawa la..

azza:
ya ..pelangi 7 warna....seindah warna..

Penyu:
takde hadiah utk tu..ha ha ha.sori.

suara:
ha ha ha...dok usaha la..

ckLah:
ya ka?..aku lupa la..isk isk..

kaktiny:
sejak lepas habis paper statistik, kaktiny makin ek,dengan angka angka..ha ha ha.

Daddy Cool said...

Eeee berapa banyak 7 daaa...Deen. Quantum of Solace is the best of James Bond ever! Ikut kepala aku la...hehehehe

Nad Eusoff said...

berapa byk 7 da....
hiks

azlanlin said...

Nampak gayanya, kena carikan 5 orang putera dan puteri..untk menceriakan 2 orang kaka yang sedia ada...hik..hik..hik

julietchun said...

Anak pun kena 7 la nih.

Shifu67 said...

Emmmm.... aku punya nick name shifu67.... ada 7 gak... hahaha!

tasikmerah said...

no keta aku pun 7 juga.

7770

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

ddkul:
dah layan dah?..aku masih belum

nad:
no 7 cukup kacip ngan gua...ha ha ha.

azlanlin:
memang...kena carik.

julietchun:
kena ..kena....tak dapek. la.

shifu67:
tu tahun lahir lu...ha ha ha.

tasek:
berapa ribu lu hantam beli nombor tu?...

Mak Su said...

layak berlakon jadik jamesbond?

hidayah said...

Cikgooden,
hang pun suka no 7 ka?...rumah kami no 7. dulu kereta kami beli dua bijik ada no 8007..tapi dua dua dah kami juai! La kereta ada gak la no 7 tapi bukan 8007 lagi.
Aku ngan pak budak budak ni lahir sama tahun dua dua ada 7..ala sama tahun ngan shifu67 tu lah..

hang lahir tahun 70..kan kan kan?Confirm betui punya..

dulu aku ingat anak aku sampai tujuh jer..tup tup dapat dua lagi..

kalau tidak, kami ada jula juli bintang tujuh!!

aku sebagai cikgu tadika ingin menyampaikan lagu 7 hari..

ada 7 hari, ada 7 hari, ada 7 hari dalam seminggu,
ahad, isnin, selasa, rabu, khamis, jumaat, sabtu...

sekian..

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

maksu:
layak jadi jebon ja kut..ha ha haha.

Hidayah:

huih...panjangnya...layak dpt 7 bintang pada komen hang.
tekaan hang tepat!...Apa critA SEPUPU HANG YG DOK SABAH?...

ku tak sempurna said...

malam 7 likur... jgn lupa...

nordee said...

saya begitu gerammmmm dengan cikgooden..saya baru nak buat entry ni dan nombor bertuah saya pun 7 jugak....huwaaaaa...tak jadi le nak buat ni...geramnyeee

Yunus Badawi said...

Saya suka nombor 56. Rumah no 56, telefon saya dan isteri hujung 56, no kete pun hujung 56.

azza_irah said...

bangun g skolah...

denanz said...

salam, cikgu.
selalu singgah blog ni.
ni baru nak komen.
cikgu, hang main serunai ka?
aku dulu penah gak pukoi gendang.
masa tu kecik lagi. arwah ayah aku main serunai.
selalu gak pi buat show rumah kenduri menikah.
syok sungguh. tapi, itu hanya kenangan lalu ...

Brahimnyior said...

Salam,
saya link ke blog sdr. Sudikan tinggal jejak di blog saya.

Teman di Lekio, kat Setewan.

Abang Long said...

Cikgu, tolong bagi alamat emel. Atau tolong hantarkan mesej kosong ke alamat - safmi_80@yahoo.com Ada urusan penting nak habaq.

Ungku Nor said...

ciss..ingatkan cikgu nak buat review citer james bond yang baru tuuu..;p

one love said...

I LOVE 7!!!!!

whitetulip said...

ko lupa satu perkara. Ejaan nama aku pon 7.:p

(sib baik ko tak kawin 7!haha)