Jom...

Friday, October 17, 2008

HandPhone baru..?

Sepanjang minggu aku bertugas. Tidak ada ayat yang dapat aku tulis bagi menggambarkan kebosanan aku.

Cuma sepanjang minggu, terlopong menadah dagu, memerhati calon2 PMR bertungkus lumus menyudahkan jawapan. Dan sesetengahnya bertungkus lumus menyiapkan jawapan dalam lena dan dengkur.

Aku hidangkan satu gambar yang aku dapat siapkan minggu ini.
sahabat...Aku ingin mendengar suara mu...




25 comments:

ZulDeanz said...

cikgu hantar kartun kat majalah mana sekarang?

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

tak kemana pun....rilek ja. Buat untuk diri sendiri ja..

Gee said...

waa..leh trbit buku katun sndiri kamu ne..hehe..teruskan ye..

ada masa singgah2 la kat blog sa..:-)

Mr PenyuBiru said...

hehe.. jeles aku bila lihat hasil seni ko neh. aku suke melukis kartun,tapi aku tak reti melukis kartun.camne tu.

ZulDeanz said...

cikgu, dulu kartun kita sama-sama keluar kat Harian Metro hehe... baru sekarang baru saya kenal kartunis Bono....hehe...

Nad Eusoff said...

nice ler katun2 nih...talented betul..
kalo sy la, tak org lidi, org kecik2 je sy lukes..
mmg not talented la lam lukis2!

Ungku Nor said...

laaa..ingatkan cikgu citer dah beli henpon baru..cisss ;p

azza_irah said...

hp=suara..
pandai..
tertipu denn..

iina said...

cikgu apa lagik.. tukar ler hp baru.. cam ada makna je buat kartun tu ye ;)

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

gee:
salam singgah..bila aku lapang aku pigi kau punya blog hah..he he he.

penyu:
kau buat la benda kau reti...(tgh kumpul duit nak sambaq scanner)

Zuldeanz:
wah!..gitu. Kira aku dah jumpak balik klik dulu..he he he. Tapi siapa hang sebenaqnya?..sebut nama yg guna masa kita kat Harian Metro. Aku buleh trace...stroke kau.

Nad:
kau mungkin berbakat dalam bidang lain....cuba cari. ada..

ungkuNor:
dah beli la hp baghu....(sambil memicit-micit keypad nak es em es kak ungku..ha ha ha)

azza:
ha ha ha....rajin2 la jengok umah eden yooo.

iina:
dah beli dah...cuma masih teringin yg macam ekau punyo tu...best. Ontah bilo eden nak dapek yooo..

Gee said...

ko ni biar betul umo 138...kiranya ko mnusia pling lama idop ler abad ni ye...huhu

13may said...

berbakat sungguh cikgu nih :)

julietchun said...

Dpt duit claim jg PMR bleh beli henpon baru.

tembakau said...

selamat pagi cikgu! first time dpt melayan betul2 blog cikgu. tak sangka ropanya cikgu ngakor kat tepen-mmg asal sana?(blom masuk profail kalu silap-sori)

ropanya cikgo aktif mengkartun! mesti pernah antar mana2 majalah seblom ni sbb stroke macaaaam kenalll je...

salam perkenalan.

tasikmerah said...

hahahaha... kartun hang best la cekgu... :)

Yunus Badawi said...

Salam perkenalan. cikgooden ni org nogori yg tercampak ke Taiping ke?

kel@mbu said...

henfon mahai2 pn x guna jugak kalu line xdak.. haruu...

arsaili said...

salam...kena jaga exam ey....ahaha

Shifu67 said...

Tak fahamm la aku antara title blog ni dgn kartun tu!

PENDEKAR said...

"ASTROKE" , (bagi aku) yang lain tu biase jer lawak nyer tapi biler ade ASTROKE aku menggigil tulis komen.... memang strok bayar tiap2 bulan astroke.....heh

;-)akkzc

if only... said...

tak baikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..ngata orang..siaplahhh!!!! kuang3

whitetulip said...

hihi..len kali, pasanglah arial kat mana2, kan senang nak dapat line. huih..berbakat betul hang nih ha..publish, jan tak publish. aku setia menanti...ceh!!

hidayah said...

MEMANG OTAK KARTUN BETUL LA...

Cikgooden,
Memang boleh dipuji la..jangan kembang sudah!
Cantik lukisan kartun tu..!
lukis lah selalu..

Boleh tumpang baca dan senyum sorang sorang...

smile

achik said...

wah.. berbakatnya cikgooden.. cam kartunis pro..

Luth Textile said...

cikgu...
smart kartun cikgu..