Jom...

Monday, October 20, 2008

gendang berdengung.....

Lama betul aku tak jamming. Gian tahap petir 23 kali Jamal Jamaluddin di radio sinar tu. Sepanjang bulan posa, grup aku tak jamming. Bulan ibadat, kata kawan aku. Siang berpuasa, malam berterawih dan kekadang, terus sambung ber ‘morey' kerang rebus dan teh ‘O’ limau’. Di kedai paksu Mat……ha ha ha.

Lepas raya, dalam minggu lepas, kami start jamming. Bila dah lama berhenti, nak start balik rasa kembang pipi dan kebas-kebas tangan. Tune mula lari. Tempo dan beat, lintang pukang sikit. Jenuh nak ekjas. Jamming jenis macam ni bukannya by Note…semuanya by dengaq telinga, kemudian buat. Jika telinga agak2 pekak badak skit, susah la nak tangkap muzik2 jenis ni.



Sebelum main, makan minum la dulu...layan2 perut ngan layan kepala..ha ha ha.




N3 ni aku buat lama dah..saved as draft ja. Tak aku lepas lagi. Masa ni kami berlatih untuk function 19.10.2008. Untuk n3 function aku akan boh dua tiga hari lagi. Sekarang ni aku baghu balik function tu..kepala masih dok weng-weng. Tak buleh nak tidoq.kawan aku kat manjung, hang tunggu la. Aku boh n3 ni dulu. N3 function tu aku boh kemudian. Sori tak dan nak ajak hang sekali. Job terserempak la.....

16 comments:

whitetulip said...

bestnyer ada geng jamming. cayalah, ingatkan jamming guna drum ker, guitar ker...rupa2nya guna rebana, serunai dan seumpamanya. hehe...lagu per hang dok bantai sampai weng2 tuh..

tasikmerah said...

dasyat sungguh jamming kamu cekgu... he he...








aku suka.

Mak Su said...

apa hidangn dalam talam tu?

ah tok said...

Pergh, dah lama gua tak pukul gendang.


Menggigil tangan dah ni, nak main gendang iring gamelan.


.

benjamin said...

wah, jamming jenis muzik macam nih macam menarik je nih.

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

WhiteTulip:
jamming guitar,drum...muda2 ulu..skang dak tua...lepak lyan tradisi la pulak. tpi aku suntik 'rock' sikit.hahahah.

tasikmerah:
dasyat...........he he he

maksu:
kol raya..ha ha ha

ah Tok:
mai la Jamming skali...ha ha ha.

Mak Su said...

cikgooden pandai melukis ek? ;p

suara said...

dulu saya tak faham jamming tu apa... bila ada jiran yg dok berkumpul sambil main alat muzik, barulah saya faham, itu rupanya. jakun betul saya ni...

nordee said...

tulah...isltilah jamming buat saya rasa lucu..tapi betul apa..jamming la kan..apa lagi istilah sesuai?

Serunai Faqir aka SF said...

oit tak ajak aku jamming ni? hehehe

hidayah said...

kalau pandai tiup rekorder boleh joint tak?

smile

Nad Eusoff said...

wah..tradisional gituh..
so impressive..

lupakanje said...

mang cam best je jamming tuh..
acik dlu salu dok bleter kt anak bujang, yg duk jamming ngan knkwn..
Bdk laki kan...pompuan la ni pun ada yg jamming2 gak... sib la masa acik, pompuan lom reti jamming....joming tu ada la..
klu idak, ndak juge merasa jamming...wakakaka..

iina said...

wah jamming lepas gian ekk hehehe.. takpe jgn lepas gian lain udah.. selamat bergendang yo.. ;)

agak2 tensen kekuat sikit ye..

xiiinam751, musafir denganMu said...

wah..wah..wah...
happynya lepas jaga PMR,
sama naik dengan calon lepas PMR...he..he..

achik said...

masa saya baca n2 ni, gambar x kuar lagi.. fuh, ye2 saya ingatkan cikgooden 'jamming' rock.. dasat sungguh.. rupanya 'jamming' tradisional.. hehehe.. saspek sapek.. ;)