Jom...

Monday, October 27, 2008

Cis!...

Di suatu tengah hari, yang panas tak berapa panas, Sejuk tak berapa sejuk…

Baba: Macam mana? Apa kata doktor?.

Mama: Ciiiiiis!...Bedebah.

Baba: Hah?..Apa salah baba nak di Cis… Bedebah! kan baba?..

Mama : Apa pulak ni…Cyst..bla..bla..bla..Cyst. Bla..bla..bla Cyst..bla …bla..bla. bla…bla…bla…Cyst…bla…bla…bla…bla…bla..Cyst…bla…bla..bla bla…bla…bla…bla…bla…


Baba : Oh..Cyst….



Cikgooden: Dok dengaq orang sebut ja natang ni..betul ka ejaannya?.

8 comments:

azza_irah said...

kl eja begini...cehhh...rs mcm sopan sket dr ciss...ehehee..

sebuk beraya ke rini cikgu..tak nampak online pun..

xiiinam751, musafir denganMu said...

ckLah pernah kena 'cis' ni. Cepat-cepat buang sebelum membesar....lepas itu insyAllah...si Adik tu akan jadi 'kakak adik'

KAKTINY said...

betul lah cyst tu cikgooden oiii.. tapi sapa yang kena?.. cepat2 ler pegi berubat sblm membesar..

kel@mbu said...

apakah itu cyst.. nan cheese tau la.. haha!

Mr PenyuBiru said...

sis kut? hehe.. masih diperingkat awal ke or dah tahap kronik. kena operate lah kan nak buan mende tu?

Ungku Nor said...

cikgu..bukan sebutan dia 'sis' ker..hehehe

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

aku berdepan dengan cyst ni..tak kira sis, ka.. cis, ka.. cehh, ka...yg pasti aku tensyennnnnnn.....

ckLah:...adik nak kakak...kakak nak adik..tu la pasal kan.

hidayah said...

cikgooden,
sila ajak mak andeh jumpa doktor naaaa..kalau doktor pakar OnG kat bangi my friend, Dr Fatimah kat hospital annur.

Kawan aku orang Tepeng jadi Dr pakar OnG pun ada, tapi dia kerja kat Kuantan. Kalau kenai, nama dia Dr Ahmad Murad Zainuddin.headboy sekolah aku dulu..apa apa hal..boleh minta tolong rujuk.

Cyst ada yang bahaya, ada yang tak. Kalau melarat larat..susah cerita.

selamat jumpa doktor.buat appointmaent!