Jom...

Tuesday, October 28, 2008

Kita Dah Tidak Muda lagi...

Jiwa aku sedang kucar kacir...Tiada mood nak menulis sebenarnya. Dan, sebagai janji aku pada kawan-kawan, aku mampatkan idea aku dalam bentuk kartun. Bukan aku nak mengata sesiapa, cuma sebagai peringatan pada diri sendiri. Nak menulis panjang-panjang macam tak jadi dah. Ntah, mungkin aku sudah tak reti nak menulis...


Tu la....dok rajin sangat up-load gambar, hilang habis skill menulis. Padan Muka..ha ha ha

24 comments:

Daddy Cool said...

Salam Din..

Awat hang tak scan elok-elok kartus hang? Yang pi snap dengan kamera, ada bebayang la deen...
Teruskan berkarya...aku menanti kartun-kartun hang yang mendatang!

ZulDeanz said...

wahhhh.... masih aktif melukis yer cikgu....

Shifu67 said...

alaaa... uban selai pun dah bising, aku ni berhelai-helai ni, stedy je lagi. Aku kata... uban ni cahaya imannnn!

Serunai Faqir aka SF said...

thehehehe ... nak wat gina ... tua tu memang dah takleh nak tolak, kena redha je bro ...

ZulDeanz said...

sekarang sibuk dengan design buku dh tak sempat nak melukis lagi laa cikguuuu...

whitetulip said...

ish, ada uban tak semestinya dah tuo lar..mana tau ada penyakit resdung ker..pun bley myebabkan cepat ada uban..

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

daddy cool:
aku tadak scanner..warghhhhhh!

Zul:
wah...buat design buku..orait la..

shifu:
hang memang steady...buleh bagi payung emas kat mem lagi..ha ha ha

serunai:
terima ja la...ha ha ha.

WhiteTulip:
Ya ka...aku ada resdung jugak..pasal tu la kut no?..sebab aku muda lagi...Muda skit kut dari hang!:D

arsaili said...

salam..wahh bakal ganti Datuk Lat ni...

tasikmerah said...

ha ha ha.

opah aku dah dekat 70 haram tak de uban. adik aku blom 30 dah beruban... alahai..... ~

azza_irah said...

ekekee...sadis n sinis...

azza_irah said...

ada keje sb tu invy..?..
elehh...dushhhh...

ku tak sempurna said...

ihihihihihi... igtkan apa la yg emergency sgt tu... ghopenye ada uban...

panjang atau pendek tulisan kita, tak penting... yg penting, mesej nya smpi...

p/s : aku tau ko nak ckp yg ko ni dh tua sbnrnya... kan smpi gak mesejnya :D ihihihihi

julietchun said...

Ada uban ada la aktiviti masa lapang..cabut uban,hehehe

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

arsaili:
hah?..tak kut..he he he

Tasik:
penyakit adik hang tuh..

azza:
dak haih...melawak ja. hi hi hi.

kutaksempurna:
dah dapat mesej..ha ha ha( malunya)

julietchun:
jgn cabut. nanti dia cepat membiak.. ha ha ha

Mak Su said...

punya ler saspen

lupakanje said...

uban tu ader makne....uwaaaaaaaaahh..

Yunus Badawi said...

cikgooden,
Dulu saya minta tolong anak cabutkan uban. Sehelai 5 sen. Sekarang dia dah tak berminat walaupun ditawarkan 10 sen. Lantaklah . . . uban dah memang banyakpun.

lilda_yong said...

kui..kui..kui...kena atas dahi wooo.....bukan nak kata laa, mami pon kadang2 kuaq gak selai cik uban

one love said...

cikgu melukis yer?
great ya amat!

tua? hehehe... semua akan tua.
in fact, kita semua tua!

tapi tetap cool dan best :)

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

maksu:
cuba cari...gamba maksu ada dalam tu..he he he

acik:
ya..maknnaaaaaa....

En YB:
dah tuo kita yer..hi hihi.

Yong:
tobat stei..kalu ada uban dih..

onelove:
tua di usia,,jiwa?..mentengggg..mudo!

Nad Eusoff said...

hiks..lawak..sehelai pun dah kecoh ye?
hahah

dugongsenyum said...

lukis kartun banyak2, lepas tu bukukan.

aku bakal salah seorang pembeli buku komik cikgu nanti.

Nen said...

Salam

kelakar...cikgu ni kartunis gak ye ??? wahhhhh

suara said...

Saya selalu ingatkan diri...
uban tumbuh tu amaran Tuhan, tanda umur dah tak panjang, masa dipanggil pulang dah berada di ambang.

pssstt... cikgu ada uban selai? uban saya lebih sikit dari cikgu. 2 helai. tapi saya tak cabut. simpan buat ingatan. :)