Jom...

Tuesday, November 23, 2010

lencana-lencana yang dekat dengan hati aku...

*
Di arena berpesbuk, aku jumpa semula kawan-kawan lama..dan juga aku jumpa semula jejak-jejak pendidikan aku..


(I)

Masa pakai seluar biru pendek, beg galas warna hijau, kasut putih stokin getah tak mencerut melurut ke bawah penuh lekat kemuncup.


(II)

Asrama pertama selepas penilaian darjah 5. Seluar hijau panjang, hari jumaat pakai baju melayu bersamping hijau berlencana sekolah. Pakai songkok. Minggu orientasi kena paksa hafal tahlil ingat terpacak dalam kepala.


(III)
Join masuk selepas SRP berangan jadi arkitek, tapi lingkup bila Technical Drawing dapat 9, sambil gred SPM dapat pangkat 3! bahalol tadak dah, bila gila main muzik dan join grup rock, nyaris buat album.


(IV)

Join kelas kemanusiaan, dari aliran teknik, campur-campur sains sikit-sikit, gila sempoi rasa senang, cincai main dapat skor, masuk universiti.


(V)

Masuk belajar, serupa tak belajar, janji dapat biasiswa, enjoy main snuker sampai 4 pagi. Melalak jamming dapat makwe. bertahan satu semester, kena tinggal. Sekarang apa kes lepas dapat kerja, balik sini sambung belajar. Sampai sekarang, entah bila nak setel.



Semua dekat di hati......tapi dah jauh di mata.

7 comments:

jowopinter said...

Siapa lagi jumpa dlm fesbuk cikgu?

iina said...

lencana yg last tuh sentiasa dekat di hatiku juga ;)

tasekM said...

bukan dah setel ke?


.

Cikgooden said...

jowopinter:
ramaiiiii..hehehe


Iina:
sama lencana. tak sama kamsis...gua kamsis kelamin..lu kamsis bujang.


Tasek:
setel tulis...duk tunggu nak viva..celaka dia punya debar nih..

a.samad jaafar said...

main snooker ?? nasib aku baik dulu..kihihkih..sape kwn mike dulu tu ..aku nak tarbiyah sikit..kihkihkih..

ashley said...

Aku syak time teknikal drawing tu ko lukis kartuuuuuunnn je manjang!
hehe..
.
.
dari nak jadi ustaz, pastu nak jadi arkitek pastu sesuka hati nak jadi musician!!
last last jadi cikgu sejarah!
okay la...ada cita cita tru out your life!

Cikgooden said...

wei samad jakpo:..
banyak la ko punya baik..hahahahaha...tapoi ada kawan yg dah insap wooo..


Ashley:
last-last caca marba..hahahha