Jom...

Tuesday, April 13, 2010

Kiamat itu pasti..kata kawan aku...

*
Cuaca sekarang tak menentu...sikijap panaih..sikijap...thejupp...ujan banyak kuat...kata ah soon tokey kedai runcit jelai....Cina kaya. yang bagi kaya dia pun orang-orang Melayu jugak.

ok. Bukan pasal Cina sekor tu yang nak aku ceritakan.

Ni pasal cuaca tak menentu. Kekadang panas...ingatkan sampai ke petang. Tapi sebelum jam 4 dah turun hujan. Aku tak salahkan tuhan. aku tak salah kan hujan. cuma aku mengulang semula ayat-ayat sesetengah orang. Yang suka merungut-rungut pasal cuaca.

Bagi aku, samada panas atau sejuk itu bukan masalah. Biarlah. Kita sebagai hamba tuhan kena redha....

terpanggil aku untuk membicarakan tentang satu email yang aku dapat dari seorang kawan. Aku tahu bukan dia yang tulis....sebab sejarah forwarded..email tu punya panjang berjela....

so, ini kandungan email yang aku dapat from ..er.er...tak perlu aku sebut namanya disini.....TQ....kandungan email mu buat aku terfikir sejenak......

Ringkasan:

Sabda Rasulullah:


"Kiamat itu ada dua... Kiamat Sugra (Kecil) dan Kiamat Qubra (Besar)... Kiamat Sugra ialah Kiamat dimuka bumi sahaja diakhir zaman... Akan masih ada segolongan kecil yang hidup untuk pembiakan umat baru yang akan bertemu Nabi Isa A.S... Manakala Kiamat Qubra ialah Kiamat yang seluruh alam semesta dan galaksi hancur... Tiada lagi manusia yang hidup, dan tiada lagi bumi..."

"Umatku ada dimuka bumi ini selama 1,500 tahun lamanya... Sebelum terjadinya Kiamat Qubra, akan tiba Kiamat Sugra... Sebelum datangnya Kiamat Sugra, akan ada tanda-tandanya... Begitu juga sebelum tibanya Kiamat Qubra..."


Ayat al-Quran:


"Tidakkah kamu (manusia) melihat bagaimana Allah menghapuskan kaum terdahulu sebelum kamu, sedangkan mereka (kaum terdahulu) dari tamadun yang hebat, membina bangunan dari tembok-tembok kukuh..."


"Apabila manusia terlalu banyak melakukan kerosakan dimuka bumi ini, Allah akan perintahkan bumi bergoncang, gunung memuntahkan isinya, langit menurunkan hujan, sehingga mereka (manusia) menjadi hancur-sehancurnya... Dan Allah akan menggantikan mereka dengan umat yang baru..."


________________________________________________________________________

Ust.Harun Din dlm ceramah dia, ada membaca sebuah artikel yg menceritakan bahawa dunia ni dah nak kiamat ... Planet Marikh (planet ke-4 dan paling dekat dengan bumi) telah mengalami pusingan yang terbalik pada bulan Sept 2008 lepas.. Maknanya, planet yg dekat dgnnya jugak (bumi la) akan bertukar arah pergerakan dia.. Maka pada saat tu akan terjadi kejadian matahari tenggelam sebelah timur...


Penjelasan Saintifik Bagaimana Ia Berlaku:


Untuk pengetahuan semua, sebuah planet bernama Nibiru atau planet X (oleh NASA) sedang melengkapkan putaran orbitnya yang berlaku setiap 3600 tahun.. Planet ini 100 kali ganda besar bumi dan sama besar dengan planet Jupiter (Musytari). Dijangkakan pada 21/12/2012 planet ini akan memberi kesan paling dahsyat kepada bumi dengan memutarkan kutub-kutub ke kedudukan terbalik (polar shifting) yang dijangkakan oleh NASA.

Pada bulan Mei 2009 lalu Planet X berwarna merah jelas kelihatan oleh semua penduduk bumi selama sebulan antara jam 1am - 3am...


Peristiwa ini seperti yang pernah berlaku semasa banjir besar zaman Nabi Nuh AS dahulu.. Planet ini tak menghentam bumi tapi tarikan gravitinya yang sangat kuat akan mengganggu bumi... Ia hanya akan lalu diantara bumi dan matahari dimana kecerahannya berwarna kemerah-merahan seakan-akan anak matahari..

(Tanda tibanya kiamat kecil objek merah di langit kelihatan)...


Amerika Syarikat dan negara barat lain sedang sibuk membuat persiapan menghadapi keadaan ini dengan membina beberapa penempatan sementara di banjaran-banjaran gunung lengkap dengan makanan yang mampu bertahan 3 tahun kerana dianggarkan 2/3 penduduk bumi ini akan lenyap...


Di norway misalnya mereka membina sebuah gudang menyimpan segala biji benih di sebuah bukit lengkap dengan ciri-ciri keselamatan dan dari ancaman bencana..

(Rujuk paper bulan Februari 2008, kosmo, Berita Harian dan lain-lain)


Benarlah sabda RASULULLAH


Satu hari nanti bumi akan hancur dan ditenggelami air selama 40 hari, dan satu zaman baru muncul dipanggil back to ancient berlaku dimana segala teknologi pupus dan manusia akan kembali seperti zaman purba, berperang dengan pedang cara kuno...

Jadi bersedialah kita umat Islam...ALLAHHU AKBAR..!!


Kajian... (ALLAH Maha Mengetahui dan mahu kita berfikir..)


a) Mengikut hadith umat Rasulullah akan hidup selama 1500 tahun... Sekarang sudah 1440 = 426 + 12 tahun hijrah.... Daripada ini kita ketahui kita akan bertahan dalam masa 61 tahun lagi..

Jikalau ini benar, Alam akan kiamat (Besar) pada tahun 2066...


b) Saintis telah menjumpai sebuah planet yang lebih kecil daripada bumi yang menghala ke bumi.. Ia telah dianggarkan bahawa planet itu akan melanggar bumi pada tahun 2014.


Namun, Amerika telah cuba untuk menukarkan orbitnya dengan menembaknya dengan sebuah roket...

Dan saintis juga telah menjumpai sebuah planet yang jauh lebih besar dari Bumi juga akan menghentam bumi dalam masa 60 tahun lagi...

Jikalau ini benar, dunia akan musnah pada tahun 2065.....


c) Dan dikatakan kuasa Israel akan mencapai puncaknya pada tahun 2007... Mereka merancang memusnahkan Kaabah pada tahun 2011...


(Meruntuhkan Kaabah mengundang kemurkaan Allah, mungkinlah juga Kiamat Kecil 2012 itu disebabkan kemurkaan Allah)


Dan kuasa Israel akan jatuh semula dalam 14 tahun, iaitu tahun 2022, disebabkan oleh penurunan semula Nabi Isa..... .

Dan hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanya akan hidup selama 40 tahun dan dunia akan kiamat selepas itu..

Jikalau ini benar dunia akan kiamat pada tahun 2062...


Dianggarkan Kiamat Qubra (Besar) Antara Tahun 2062-2066...


Wallahu'alam. .. Semua ini telah dikaji...

Dan yang dipercayai paling tepat ialah hadith yang mengatakan bahawa umat Rasulullah akan bertahan selama 1500 tahun...

Kita telah berada di bumi ini selama 1440 tahun...

Cubalah anda kirakan sendiri...

Beribadatlah wahai umat Islam sekalian...

Kiamat pasti tiba. hanya orang yang leka dengan dunia sahaja yang akan rugi. Berhibur tidak salah tapi jangan lupa apa yang disuruh oleh Allah.

Patuhi suruhan Allah dan tinggalkan yang mungkar.

Marilah sama-sama mendoakan kesejahteraan untuk semua umat Islam..


AMAL MAARUF NAHI MUNGKAR...

JALANI IBADAH ISLAM DENGAN SEMPURNA...

SESUNGGUHNYA.. SOLATKU, IBADAHKU, HIDUPKU DAN MATIKU..

HANYA KERANA ALLAH S.W.T..



LAUNGKAN ALLAHU AKHBAR.. (rasakan getar dan gentarnya di jiwa!!)

Istiqfar!!... ASTAQFIRULLAHA’AZIM...


p/s: tak kiralah samada ia benar atau bidaah..
sesungguhnya KIAMAT ITU PASTI.. MATI ITU PASTI...
dan PERINGATAN TENTANG MATI ITU PERLU...

8 comments:

julietchun said...

ada terbaca mengenai kajian nasa tu.

Mak Su said...

benar... dan terimakasih cikgooden, utk peringatan ini

xiiinam said...

Kiamat itu memang pasti...kata Quran!

AZANI said...

salam chekgu,
kiamat itu pasti.terimakasih berkongsi emel ni.

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

juliet:

ya...


maksu:

kongsi2 la...sekali sekala

CkLah:
contoh karangan anak murid hang....tersebar meluas di pesbukkk..heheheh

ya..kiamat itu pasti..



Azani:..
ya..kiamat itu pasti...cuma tak tahu bila...

KAKTINY said...

cam aku tau ja sapa yg forward eamil tuh.. dan sapa yg buat ayat p/s tuh.. (email asal takdak p/s kan.. kehkehkeh)..

- KIAMAT ITU PASTI!!.. bukan aku kata.. QUR'AN KATA!..

- tapi.. masanya TAK TAU BILA..

-yg anggaran masa tu, DEPA KATA.. bukan aku kata!!..

hehehe..

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

Kak tiny:
hahahah...yg tu hang tambah ka?...mana aku tau....ingat dapat macam tu jugak..
tQ..utk email tu..

Masy said...

mmg kiamat tu pasti. time je tatau. so kene le ready hari2. adeh. terkena plk kat diri sndiri huhuhu