Jom...

Thursday, December 24, 2009

Sri NorFitriani....

*
Ya betul...

Nama dia Nor Sri Fitriani (nama sebenar). Bekas anak murid aku...Semasa aku berkelana menyeberangi Laut China Selatan mencari rezeki, kais pagi makan pagi kais petang makan petang.

2001 tahun aku keluar daripada sekolah itu. Sama macam budak-budak ni. Aku masuk 1997...dorang pun sama masuk masa form 1. Terus terang aku mengaku. Aku mencanai kenangan posting pertama aku bersama dengan dorang. Smeshian batch 97-01.

Baru-baru ni, dalam FB aku jumpak budak2 ni....hahahahaa.

Tapi dalam ramai-ramai itu, ada sorang yang aku kagum dengan sikap dan karekter dia. Dari zaman sekolah sejak form 1 sampai form 5....karekter dia tak berubah...Happy ja...Kuat senyum..tersengih kadang-kadang. Mengembangkan lagi hidung jambu airnya tu...

Aku kata dia berani sebab, lepas spm, sanggup dia datang cari aku di Tepeng ni. Dan Stay di rumah aku dua malam...(eh, dua ka tiga, Sri?..lupa dah)....Soalan aku cuma satu.

"kau lari dari rumah ka. Sri?"..

"Ha ha ha.."..Jawab dia. Jawapan yang bukan menjawab pada soalan tadi. Tu la dia....Tak pernah serius jika berbual. Asyik ketawak..ketawak <---budak aku dulu kata ketawak, merujuk pada ketawa ..Ha ha ha... Kelmarin dulu aku berbual panjang dengan dia.....Memang aku kagum. Berani dia ke Europe bekerja sana. Sendirian. Alasannya cukup simple. Nak berjalan tengok negara orang. Tahun depan nak pergi lagi..Stay sana. Katanya la... "ndak puas jalan-jalan ba cigu..." Jawapan dia bila aku tanya pasal cari kerja sana. Kat Mesia dah takdak kerja ka?.... Rupanya,,,,Karekter budak ni kita dapat kesan sejak sekolah. Dan, ramalan aku pasal dia ni 95% betul....
Sri..bertudung Putih....Macam anak aku ja masa tu....


Tapi, cukup tak boleh Blah bila dia mintak aku sain buku otograf dia....Dalam separuh mamai, separuh sedar, aku menconteng buku dia....



Semoga kau berjaya...Sri Nor Fitriani...



Cikgooden: Ramalan aku tepat, badan ko mmg dah besar macam kartun tu, Sri woo..Ha ha ha ha...

*









10 comments:

anjang said...

merry krismas cikgoodeen. tak tau aku nak tulis apa

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

wei....my name is john..john labu..hahahaha. krismas pun krismas la, anjang...

watie said...

Sriiiiiiiii..... saya kenal dia...

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

watie:

hah?....hang kenai?..

Watie said...

Cikgu...of course laaa....

suara said...

Cikgu jadi tuk nujum gak ke...?

 IRIS  said...

Salams

Best nya bila diingati....lagi2 dari sisi ingatan seorag guru

KAKTINY said...

ramalan pasai badan dia yg tecit jadi bulat eh.. hang mmg terror laa..
kahkahkah...

Sri Norfitriani said...

Haha., saya dari hari tu mencari jalan nak komen blog cikgu nih.. isk isk, nak kata buta IT 100% tak pulak.. wakkakaka...

Bila cikgu bukak sem kat Bangi?

Anonymous said...

wah..cikgu siap buat blog tuk si sri!! betul si sri p umah cikgu? jelesnya...ehehehe...apa pon..mmg best dapat jumpa balik ngn cikgu via fb lak tu. :) jasamu dikenang cikgu~ :)

-Dg. Noorainey Mohamad-
SMESH 97-01