Jom...

Thursday, December 3, 2009

Kau kanal siapa ini worang aaa?..

Gambar ini dipetik daripada galeri Facebook bekas anak murid aku semasa aku mula-mula posting mengajar dan apabila melihat sahaja gambar ini terus kenangan aku dipimpin pergi terbang menyeberangi laut Cina Selatan dan kemudiannya mendarat turun menjunam terus ke Kota Kinabalu seterusnya berpijak di area-area Bukit Padang di mana tempat sekolah itu terletak sampai sekarang agaknya masih ada dan belum runtuh lagi!..

Fuhh..gila panjang ayat ini bukan?..hahahaha..mau semput nafas!.

Dah lama tak update blog ini. Bukan sebok. Saja. Semua gara-gara
Facebook. Menjadi kegilaan ramai dan aku tidak ketinggalan untuk sama sama menjadi gila seperti mereka. ( Dengar khabar Sri Diah dan kak Tiny pun sudah tidak update blog....kosenteret ke Facebook..hahahah)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bersambung di 'Pastebook'...

17 comments:

Mak Su said...

maksu pun terjangkit dah

Shifu67 said...

emmm aku ada gak pesbok tapi rasa tak sonok la kat sana.... ada tempat lagi besh oooo

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

maksu:..terkena gak ..hehehe..


shifu:
alamak..ada best lagi?...habaq la...

ashley said...

Aku ada gak muka buku nih...tapi masih tak berapa nak faham.

Aku tengok macam chatting style..

Aku lebih suka blog sebab nak tulis panjang sikit.

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

kak hida:

betul la..blog memberi ruang utk menulis panjang..fb..terlalu pantas..tak terkejar..

anjang said...

aku masih guna teknologi lama, tak berapa paham nak guna facebook

Brahim Nyior said...

cIKGUDEEN,

Memang fb dah jd kegilaan skang nih.

Saya pun layan gak, tapi lebih sonok baca blog kengkawan, sebab banyak gak cite boleh dikongsi

ladylikeme said...

setuju..i jugak ada buku muka..tappi utk main game jeklah....huhuhu

KAKTINY said...

perghh... 61 patah perkataan tuuuhh.. (gigih dak aku dok mengira??.. kahkahkah)

- teringat plak zaman buat LLB dulu.. mmg payah nak jumpa satu TITIK dlm satu ayat - mcm ayat yg cikgu buat ni ler..

OOOIIITTTT... pehal plak nama aku naik kata tak update blog???.. SAPA KATA kaktiny LAMA tak update blog?? (oo.. cikgooden yg kata.. hahahha - nampak sangat hang tak pi blog aku kan kan kan..)
- kaktiny still update la.. pasai tak semua member blog ada facebook dan tak semua member facebook ada blog (dan tak semua buleh access facebook kaktiny.. kehkehkeh)..

- fb tu setakat nk tulih sebaris2 dan nak bubuh gambaq byk2 buleh ler.. tapi BLOG tetap menjadii POJAAN hatiku pasai buleh MERABAN PANJANG-PANJANG.. kehkehkeh...

jane said...

salam cikgu,

saya pun terjangkit jugak....

iina said...

hehehe biasalah facebook leh singgah tinggal status jek xyah nak nulih panjang2

serunaimalam said...

Amba hentan mana dan ja Din wei...tapi lagi seghenok menulih dalan blog..napak stei dan tersusun...dalan facebook, tak ketahuan wei..sapa2 hat tak kenei pong masok mencelah..kena geng lazer tu...mapoh le

lukmanw@gmail.com said...

Salam

Mmg ramai dah melekat kat FB ini. Melalui FB juga org rumah dpt bertemu semula di alam siber dgn rakan-rakan 1 batch sekolah rendah dia (7782) - sekolah rendah!

Salah seorang rakan 1 batch sekolah rendah tu 1 batch dgn hang di Izzuddin dulu.

Nama dia Zulkiflee B. Zainudin, bekas pelajar Izzuddin Tkt. 1-III (1983-1985) sebelum melanjutkan pelajaran ke KIK dan seterusnya ke UIA. Kini dia lawyer di KL.

Zulkifli boleh dihubungi di; zulzain06@yahoo.com

Tengok gambar dia dlm blog Izzuddin8084.

cikgooden said...

Lukhman:
Aiseyy man..zulkifli tu..kenal la..gemuk2 sikit dari aku...putih sikit dari aku..bijak sikit dari aku...sekolah rendah All Saint, kalu tak silap la...tq bg. lukhman...aku kontek nanti..

Tok serunei:
Tu lae...dalan blog buleh tuleh macan2....Fb aku nak jupa klek kawan lama...jupak pulak anak murid..lama2 dulu..dah besa....dah dema pong...

iina:
Ya betul...just suka2...hahahahah

Kak Tiny:
hahahahaha....gigih betui hang no!...aku pun tak kira berapa perkataan..
Ya..FB just untuk cari kawan2 aku rasa...kawan yg buleh belanja jonis ka, contoh...aku bagi contoh ja...heheheh.

Angah:
Ya..Layan Game..sambil2 buat kerja.(camna hah?..ihihihi)

Brahim Nyor:
Blog utk golongan Marhaen cam kita..ahhahahahaha..

Anjang:
jgn layan..nanti ilang skill hang menulis di Blog...Ilang satu kenikmatan wooo..

tasekM said...

aku register... lepas tu malas nk bela. ha ha.



.

Guten Tag said...

:) kenangan nih..

watie said...

saya pun terjangkit gan fb.....