Jom...

Tuesday, May 5, 2009

dok saja-saja, tak tahu nak buat apa...

.

Dah cuti-cuti ni, rasa kesian pulak aku pada otak. Dia boring. Tak tahu nak pikir apa. Dua tiga bulan sebelum ni, banyak pulak kerja dia. Dikerah. Diperah. Dihenyak macam macam dengan kerja kerja Esei yang memeningkan dan menyenakkan.

Sekarang ni...Emmm. Dah tak tahu nak buat apa. Kelmarin aku bukak fail plastik kotak lutsinar yang selalu aku usung kemana saja aku pergi, (selain Serunai pusaka,.. dua benda yang akan aku bawak ke mana-mana.) .... Belek-belek muka muka yang aku kartunkan. la...Banyak la jugak.



Gatai pulak tangan nak boh warna. Saja try-try buat. Mangsa aku pada kartun anak-anak CkLah ngan Anak YB ..ha ha ha

Aku rindu pada meja hitam dalam bilik Gelap aku kat rumah (Tempat aku bertapa jika hati rasa gundah gulana............
....Semalaman hingga ke siang aku berjaga dalam bilik ni. Melepaskan rindu pada suasana tempat kerja aku...(bila dah start belajar, jarang dah nak bulih duduk-duduk dalam bilik nih...jgn salah faham, ek. Ini bilik study aku dulu, merangkap bilik solat . Bukan bilik bertapa macam Ayah Pin tu..ha ha ha) sambil-sambil menenyeh pena marker Prisma atas lukisan muka budak budak nih...

jadi muka tua la pulak!..ha ha ha

Aku Tenyehhhh ja..ha ha ha.



Aku 'tarik perhatian'kan n3 ini untuk kawan aku. Dia Merangkap Abang, sahabat, Sifu jugak!.Saudara Aloy bin Abd Hamid. Mu hitey , tereneng tengok..jadi lagu mana hat ambo buat?...


Cikgooden: Teringat kawan yang makin lama makin menjauhhhhhhh jer...isk..isk..

32 comments:

AZANI said...

bersahaja cikgu lukis,bakat tu cikgu, payah nak dapat.saya pernah juga cuba tapi tak hidup.

ashley said...

he he he...

wei AZANI..
Cikgooden ni OTAI KARTUN!!
......Bila hang nak buat cerita kartun lagi cikgooden. Tampai la sekali sekala kat bLOG! Tumpang otak hang dah rehat tuuuu.

tchersally said...

Salam..
TQ atas lawatan ke blog Sally..wah..berbakatnya cikgudeen ni..

err..cikgu d Taiping eh..saya suka bandar Taiping!!!!rindunya kat Taiping!!!

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

Azani:

aku pun lukis tak hidup gak!..ha ha ha

Ashley:
wei...jgn la habaq...(malu la aku..)
Kartun dalam proses....tumpang otak dok free ja...aku dera dia skit...

sally:
Taiping...ya..bandaq ja....aku duduk nu ulu deh!.ha ha ha..
kalu rindu, mai la selalu...

ashley said...

Cikgooden,
mo kalu lukisan tu 'hidup', perasan aku..
hang mesti tak tidog malam punyer..

.......SILA BACA KOMEN AKU NI time pukui dua pagi....

Tu apa dok belakang hang tuuu??
Nampak cam rambut panjang meghebang jar...

julietchun said...

santek,santek.

Yunus Badawi said...

hang mmg berbakat dan cukup teliti. Haikal siap dgn wisel dia - itu yg mahal cikgooden.

otak tak boleh bagi rehat lama2. nanti sel2 dah tak bercantum hehehe

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

ashley:
perasan hang, mampuih la aku..ha ha ha

julietchun:
masyeh..masyeh..

YB:
Aku ingatkan aku lukis adam..confusd mana haikal mana adam..ha ha haa

iina said...

betapa carik idea takpe.. jgn betapa jadik lain n rasa lain ahakss

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

iina:
dok sorang2, kekadang timbul rasa len macam yang semacammm ja..ha ha ha

kakpah said...

bakat cikgoo ni boleh buat banyak duwet. Cari le jalan....

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

kakPah:
Cari dah...tak nampak!...aku kelam!

Yunus Badawi said...

Yg hang lukis ni Haikal. Dia dah darjah 2. Adam baru 8 bulan.

apapun aku puji lukisan hang.

w a k a r a d e s i g n said...

betul tu ashley..
cikgooden ni memang orang lama dalam dunia kartun.
kerana terlalu lama,tu yang lama-lama sekali karyanya keluar untuk tatapan umum..:)

A t i Q a h said...

Hehe. Tu muka Nuha 20 tahun akan datang kot. :P

musafirlalu said...

tumpang lalu cikgooden,

3 malam lagi akan purnama... elok kot kalau nak bertapa hikz...

xiiinam said...
This comment has been removed by the author.
xiiinam said...

cikgu Oden;
meski sedang tidak berdaya...

letai, letah dan mamang...
aku cuba juga tinggalkan jejak di sini...demi terpandang swakarya seorang pengkatun hebat...

lenteng sekali garapan mu itu..
terima kasih....
akan kupapar
di sudut istimewa
rumahku...


terima kasih...
atas swadayamu...

terima kasih
dari bonda
Nuha Eiman...

Mak Su said...

comelnya lakaran karikatur haikal.

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

Yb:
ya. kenai dah..hi hi hi..

Wakara:
ha ha ha,,,,lama lama sekali nak keluar...

Atiqah:
jgn la..ha ha ha, masa black n white nampak budak,,bila boh kaler jadi berumuoq skit....


musafirlalu:
..wuih....gelap tu.

CKLah:
sori la, Nuha jadi Tua..ha ha ha..
eh..hang sakit ka?..
Harap cepat sembuh!...(alahai..kak aku sakit dia mai balik ka?..)

maksu:
he he he...aku tenyeh ja..
Mana gambaq baby W...

tasikmerah said...

cekgu.... lukih gambaq apam balik sebijik! hehehehe....


.

nordee said...

lama lagi ke cikgooden nak habis belajar?

raiHan KauThar said...

menjauh....hohohoho...penama menjauh?...ada jha kok2 ni gak....tak daen nak hitei jha

Safiya said...

HANG NI CIKGU SENI KAA? MASA AKU DI MAKTAB DULU LEC.. AKU HARAMKAN AKU PEGANG PEMADAM .... 2 JAM AKU X MELUKIS... BUKAN SEMUA ORG PNDAI MELUKIS. CONTOHNYA AKU.... SUBJEK SENI MEMBOSANKAN AKU..... BORING GILERRRRRRR

NIAT NAK MELUKIS ADA... TAPI HASIL NYA AKU INGAT RANKING NYE DOK TANG MANA PUN AKU X TAU... MALU AKU

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

Tasik:
Apam balik pakai gincu tak?...

Nordee:
Insyaallah...2010 Dec aku habis, jika tak kena tangguh..

Yong:
Hi hi hi...jauh lae kawan2 aku,,dulu rapik..lo ni ke jauhh berasing..

safiya:
Aku guru Sejarah!..he he he..

D'Rimba said...

Salam orang utara, marilah ke blog saya. HOhoho.......

D'Rimba said...

Terima kasih jenguk che noooo...Majalah drimba maya tu heheheh........

sf said...

bila nak jemming ni bro, hehehe, sorilah agak menyepi sikit, maklumlah ada budak kecitt ... hehee

w a k a r a d e s i g n said...

saja nak bagitau..
aku baru je lepas makan apam balik..

azza_irah said...

2010 jap je pejam celik..tak trasa ek duk brulang bangi tepeng..

kamar hati said...

caya la cikgu...bravo, bravo, bravo.....tabik spring skitttttt.... (",)

Anonymous said...

Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike dunk SB shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes
Nike shox shoes