Jom...

Friday, January 2, 2009

SkekTot#4

Sebagai guru kelas, Aku kena hadir ke sekolah untuk mengedarkan keputusan Penilaian Menengah Rendah (PMR) untuk pelajar-pelajar kelas aku. Semasa aku mengedarkan keputusan PMR kepada beberapa murid , tiba-tiba aku dikejutkan dengan satu insiden. Hilang akal sekejap.

Cuba kita hayati dialog di bawah;

Shida : Cikgu….Senyummmmmmmmmmm..he he.

Cikgu : (berpaling terkejut.)..Ha?..

Snap!....Gambar cikgu di’pukul’ curi…
Cikgu : Ala..Apa ni, tak sempat nak senyum. Lagi sekali. Lagi sekali..

Shida :.Okey,… ready semua.

Snap!.
Selesai bergambar, Cikgu meminta gambar itu daripada Shida.


Cikgu : Macam mana cikgu nak gambar ni..Kan gambar ni ada dalam handphone kamu.

Shida: Cikgu ada Butuh?....

Cikgu :.hah?. (ternganga…)

Terkejut seketika. Terfikir sejenak. Adakah Anak murid dia nak tengok B**** dia.?..Kemudian, cikgu tersenyum.

Cikgu : Ohh ada..Cikgu ada. Nanti saya on kan Bluetooth (Gigi Biru)..


Gitu lah selalunya. Anak murid aku selalu sebut ikut sedap mulut. Nak kata aku tak dengar, tidak. Jauh sekali pekak. Namun, jelas sebutan idghamnya. Detail. Butuh. Dan, supaya dia tidak terasa hati. Aku tegur jugak dengan cara sinis. Kata aku, nanti saya on kan Belu tuh…he he he.

15 comments:

xiiinam751 said...

"Gue enggak butuh peratian lho!!"Bawang Putih membentak Bawang Merah, sambil diperatiin oleh Tante Rita.

"Apa-apaan sih pak. Pagi Jumaat kok ngacok!" Ibu Arini pula menyampoq!

nordee said...

ha..ha...mesti cikgooden kalut bila kena tanya lagu tu

one love said...

dasatnya insiden. hehehhe

Ramai result bagus?

tasikmerah said...

hahahaha... kalau aku, aku dh tanya balik "amende? cakap sekali lagi...".

ha ha.

Mak Su said...

amvoi depa, nak buat lawak ngan cikgu yang sporting ek, betul cikgu, betulkan jer dema tu... kalau dilayan, tak tahu ler.... :(

huhuhu

selamat kembali ke sekolah.

ZulDeanz said...

bole tengok gambonyer cikgu?

Yunus Badawi said...

Yalah mana gambarnya? Kalau segan nak tunjuk kat blog cikgooden, mms aje kat hp saya. Nak on kan butuh, opps gigi biru jauh sangat.

azza_irah said...

heheh...kl budak2 kawe yg sebut..senyum je la..kita marah pun depa tak paham apa..

julietchun said...

Seyes mula aku tak phm, sib baik baca elok2 baru phm,hahhahaha.

iina said...

ngekek gelak teman sat muahahha.. wahduh gitu ya sebutannya.. kalau teman yg ngajor it tu sure teman dah sound.. sebut betul2.. krg lain makna muahhaa.. sok leh jadi bahan teman ngajor bakal2 cikgu IT.. sebut bebetul semua ye.. blueetooth.. ;)

Shifu67 said...

cikguuuu.... biasa laaa, kena mantoopkan sebutan.... mengajar walau di mana sahaja, apa-apa sahaja dan bagaimana sahaja

ku tak sempurna said...

muehehehehe...

sebut betul betul.... buuuuutuuuuutt...

eh silap,

buuuuuutuuuuuhhh....

silap lg...

susah benar nak cakap omputeh ni...

sebut je la apa2... :P

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

CkLah:\Wah...ketara cowo la kau..ha ha ha.

Nordee:
Tak kalut..cuma sedikit terkejut..ha ha ha.

One Love:
Result budak besa besa ja. Walaupun pernah aku jumpak di kulit buku dorang, selalu tulis 'study biar lepak, result bia gempak'..ha ha ha.

Tasik:
Amboihh haih.....hang!.

Maksu:
Kena betulkan la maksu...mmg dah tu kija dia.

Zuldenz:
Gambo apa?

Yb:
Ha ha ha....aku selalu on belu tuh!..ha ha ha

Azza:
Ya la..kawe pehe budak demo lagu mana...

Julietchun:
so..dah paham la ?..ahakkkks!

iina|:
Ha ha ha...budak2 deme takkan la camtu kut..he he he.

Shifu:
yap..kena mantopppp...he he he

KTS:
Ha ha ha sebut betul2 .....tau!

Nad Eusoff said...

ekekekeke
lawak giler..
adoi la

fireflies said...

salams, sabo jer ler....