Jom...

Friday, October 24, 2008

Tak cukup jalan




Aku tahu hang tera. Tapi jangan la hang henyak kancil hang masuk parit. Kesian dia. Lemas la dia nanti. kah kah kah.

...Kesian kawan aku nan sorang ni. Kemalangan. Semalam aku bersembang tanpa suara di laman YM. (Lama dah kejadian ni berlaku. pandai sungguh hang simpan rahsia noo.)

Berita yg aku dapat, mencuit hati aku. Kesian ada. Nak tergelak pun ada. Apa apa hal pun, syukur hang selamat, sahabat. Kalau tak, aku kena la pergi Sg. Petani ziarah hang....

Moga selamat selalu dan gumbira,sahabat.

cikgooden: Ramai sahabat yg telah lama tak jumpa, dan, teringin sangat nak jumpa, tiba-tiba dapat berita , memang dah tak buleh nak jumpa lagi dah.. Jika nak jumpa pun mungkin di alam Barzakh. ..Isk..isk..Apa perasaan kalian kalau kena situasi camtu?...

18 comments:

KAKTINY said...

pasai tu bila org ajak mai beraya kena mai jugak... tumpang ada peluang nak jumpa... (leh dak buat ayat camtuh?..)
wakahkahkahkah...

azza_irah said...

salam cikgu..
adeh...mentang2 kancil tu kecik..himpit2 masuk semak..tapi betul ke bukan salah kancil..?..ehehe..kadangkala pandangan zahir tidak mencerminkan yg sebenarnya..

smlm bjaga smpai pagi ke..

tasikmerah said...

kancil mmg minat dok dalam semak2 tu cekgu.... :)

he he...

ku tak sempurna said...

kih kih kih...

mabuk lemang ke ketupat...

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

aisey kak tiny wei....hati kata nak pi..kaki , tangan, rambut, mata kata takmau pi...

azza:
sampai pagi...dok sembang ngan kawan aku yg xcdent ni la..
sama mengajaq sabah dulu...(pi sabah bujang, bila balik...bini sorang, anak berduyun.) ha ha ha

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

tassik:
agaknya la..kancil suka dok semak..he he he..aku nak suruh dia pi cari tayar di satu kedai kat Melaka. Tuan kedai , kawan aku..ha ha ha

kutaksempurna;
mabuk lemang buleh maaf,, jangan mabuk bir,

Mr PenyuBiru said...

Apa apa hal pun, syukur hang selamat, sahabat. Kalau tak, aku kena la pergi Sg. Petani ziarah hang....

huhu..laser ko punyer ayat.

julietchun said...

Ngam2 muat semak ngan kancil tuh.Nak jumpa kengkawan kena la pegi umah depa bkn setakat bile raya pagi gi umah mertua ptg balik umah pula,hehehe.

Mak Su said...

iyalah, eloklah keep in touch :)

if only... said...

adakalanya tak leh jumpa sebab keadaan sudah berubah

Daddy Cool said...

Alamak...sapa pasang jerat kancil pulak nie...terhumban teruk tu!

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

Penyu:
Tu baru sikit ja....ha ha ha

julietchun:
aku paham..he he he.,insof dah!.

maksu:
iye...TQ.

ifOnly:
cam nak bagi tahu sesuatu ja..he he he. Takleh jumpa dah?...:(

ddady cool:
terhumban...tuan dia tercampak lam parit..kena ada org tolong tarik naik..ha ha ha

azza_irah said...

reply komen cikgu..


pasnih sure trafik gile kat blog dak tu..hehe

jgn kacau weii..budak tgh blaja tuhh...

Yunus Badawi said...

cikgoo,
jalan luas2 takkan tak cukup? Kawan hang memang terer.

xiiinam751, musafir denganMu said...

Teringaaaat kat bapak ckLah....aksi keta dia sama je dengan kancil tu...Cumanya,dia menyondol pokok pisang...Tapi Alhamdulillah dia tak apa-apa. Cuma mak di sebelah benjol di dahi..

Nad Eusoff said...

jgn ar ckp cenni..
sedey tau..
ingat lagu BROTHERS, doa perpisahan..
wuwu
nangis kang

Sri Diah said...

Cikgu; Mujur Sinar belum beroperasi 100% di Utara, kalau tak sure kejadian ni dah in news...

suara said...

'berhati-hati bila memandu. ingatlah yg tersayang.'
baik hayati ayat ni semasa nak mula memandu, siapa tahu kot nyawa nak melayang... nauzubillah...
sekadar ingatan cikgu oii..