Jom...

Thursday, September 18, 2008

Tiada yang Free...

Tiada yang free
dalam dunia ni...
Semua perlu dibayar.
Sentiasa ada kos
sebagai galang ganti.
Sudah hilang
rasa
Ihsan dan Kasihan.
atau
Sudah hilang kah
rasa
Simpati dan Empati.
cuma yang tinggal
oksigen kurniaan Illahi
satu satunya yang boleh kita dapat Freeeee........

18 comments:

julietchun said...

Btl tu,tiada lagi yg free.Ada lagi ke kasut jenama Carefree? Masa skolah dulu suka pakai kasut nih.

iina said...

free?? free air.. free oksigen.. free polution.. free carbon dioksida.. free pencemaran bunyi, udara, air, mata, telinga.. baca blog kekawan free gak.. ;)

lupakanje said...

mang tk ada apa yg free
sebab semua kener beli
hari2 harga barang naik lagi
menteri2 bukan peduli
sbb diorg menteri
kita kuli
buat keje camnak mati
tapi bonus sebulan gaji
itu jer yg Pak lah bagi
yang kener kita syukuri
tak lama lagi aidil fitri
baju anak2 belum beli
tunggu gaji
aku tk sanggup pinjam ceti
sbb mang tk penah lagi
bio lambat beli
raya tetap jadi..
atau tunggu baju free
yg orang bagi...
haaaaaaaaa...tu ler yg dapat free....


sekian cikgooden...(lebey dari ayat n3 tuan rumah....jgn marah...hehe..)

azza_irah said...

salam cikgooden..
ada gift utk cikgu..

Mr PenyuBiru said...

abis nie? yg ko tengah guna tuk blogging nie,tak free ka?

Ungku Nor said...

air ujan pun free aper..

xiiinam751, musafir denganMu said...

cikgu..
duit bukan segala-galanya...
tapi segala-galanya memerlukan duit...

p/s: dah agihke duit raya untuk anak-anak ckLah? He...he...he..

Al-BIMA SAKTI said...

tak ada kasihan atau simpati
yg ada makin menyakitkan hati.
mana ada ihsan dan kasihan
yg ada jadi bahan belasahan.

lukmanw@gmail.com said...

Cikgooden

Tok Guru aku kata oksigen tu pun bukannya free. Kita kena "bayar" dgn amalan kita yg wajib.

Lukman

if only... said...

ishhhh..banyak benda free..cuma adakalanya kita tak mau benda free yang ada....yang tak free gak kita nak

Mak Su said...

seb bek O2 free ek (kalau kena catuan, how?)

KAKTINY said...

tu ler.. dulu ingat leh ler 'pakai internet free' kat "SINI".... tapi .. OPSSS... tak leh citer lebih2..

yang pasti.. mmg dah pakai yang tak free lagik... tapi yang penting.. hak sendiri!! (eh.. aku ni komen entri cikgooden ker or melalut hal sendiri.. ches ches ches.. mmg nak kena rotan ngan cikgooden nih.. dah ler lama tak 'masuk class'.. pastu.. tak menjawab soklan plak tuh.. hish hish hish..)

tasikmerah said...

dunia... segala2nya duit...

hidayah said...

Oksigen dalam balang kat hospital tak free gak..nak nak bagi mereka yang ada semput..keluar jer kena charge.bertambah semput..

~Cinta Milo Ais~ said...

saya pakai internet free hehe..sekian terima kasih

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

Julietchun:

ada lagi kasut tu...cuma yg tak dak band carefree....ha ha ha.

.................

iina:

semua kena bayaq jugak.

------------------
Achik:
ada ker lagi org nak bagi baju free?..ha ha ha.

...............
azza:
salam jugak...

............
penyubiru:
bayaq jugak la....

............
ungkunor:
ya betul..

..............
ckLah:
segalanya memerlukan duit..itu la maksud aku...

...............
ali-bima sakti:
betulllll...

...............
lukman:
betullll...dan jgn lupa zakat fitrah tahun ni RM7.00 satu kapla..

....................
if only:
siapa tu ekk?...

.........................
maksu:
jadi hari biru....


.................
kak tiny:
uikkksss...mai dah kakak aku ni..
takpa..melalut pi la kot mana pun..ha ha ha

................
tasikmerah:
betul...semua materialistik..

.....................
hidayah:
yg tu yg perit aku nak habaq...

...............
CMA:
yg tu jugak kena bayaq...sekian, sama-sama.

nordee said...

psssttt...cikgooden..dapt tak yg umum kat paper hari tuh..hubby kita tak pat pun..huhu

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

nordee:
dapat apa?.....