Jom...

Thursday, June 16, 2011

::wali::

"Indonesia ramai alim ulamak..." kata seorang sahabat di malam itu..Ramai juga alim ulamaknya yang bertaraf Wali.

"Memanggg.." Jawab Ali Indon nan seorang itu. Ada sikit sikit nada riak.

Start dari situ, perbualan kami melangkau jauh. Topik perbualan semuanya sekitar seberang Selat Melaka. Tentang perkembangan masyarakat Islam di sana. Sehingga lah kepada fakta-fakta sejarah.

Sehingga muncul dalam perbualan kami tentang Wali-wali Allah. Wali Songo. Dan begitu bersungguh-sungguh Ali bercerita...

Cerita tentang Wali Songo;

Semua pasal wali-wali di sana....

Hinggalah ke pasal wali band<---ntah macam mana boleh masuk pasal wali band..hahahahaha..





Jom karoke lagu ni....Annossement!!! annossement!!..kata Saleh Yacob

10 comments:

lupekanje said...

bnyk kisah mnarik dlm wali songo...citer la apa yg ali indon bgitau tu..

Aku said...

... wali nikah pun banyak gak tu...

tasekM said...

budak MC kemahen pandai nyanyi lagu nih.
heh.


.

julietchun said...

wali band memang mantap,kekekkee

Kaktiny said...

anak aku si zaqwan terror nyanyi lagu dlm album Ingat Sholawat..
Naik pecah gegendang telinga aku dlm kereta dia dok jerit tang corus:
"Ingat mati, ingat sakit, ingatlah shahat ke shu'eit"
(kalau sapa tak tahu lagu tu mmg tak paham le apa yg disebut dek zaqwan!.. hahaha).

Water Lily said...

Sakit jiwa aku dengaq lagu tu cikgu...haram tak best...hahaha

Cikgooden said...

Acik:

aku lupa dah apa yang disembangkan malam tu..mula ok..lama lama lebih menjurus ke dangdut..itu la pasal..hehehe


Nizam:
Kalau sempat, aku juga akan menjadi wali itu..

Tasek:
hahahaha..MC stedii..

Cikgooden said...

Julietchun:
huh...tak best langsung..


Kaktiny:

tu lagu taubat maksiat aku syak...ada unsur nasehat jugak..


Kak Lily:

memang pun..tak best...

Aku said...

email kat alamat pos hang kat nizam.ariff@yahoo.com

hang punya tu last kopek yg aku ada...

Cikgooden said...

zam:

dah email dah...cek tgk..