Jom...

Friday, June 24, 2011

::Duniawi::

Kau pernah memandu kereta dari Taiping ke Bangi dan balik semula pada hari yang sama?

Aku pernah.

Semalam paling sejarah dalam sejarah hal hal pemanduan kereta aku. Selalunya, jika ke sana [kariah kedua, dulu] aku akan bermalam. Sekurang-kurangnya satu malam. Penat beb, drive sorang-sorang. Kalau ada makwe di sebelah, lain cerita, beb.

Urusan duniawi aku nan satu ini, sudah nak ejakulasi. Skittttt ja lagi. Tinggal nak lepas semakan tesis gaya UKM...Gila bapak tension aku tunggu.

Pesen suruh datang guna SMS yang aku tak tahan tu. Bayangkan, dapat SMS suruh datang check pukul 2.30 petang. Sedangkan waktu itu adalah hari persekolahan. Mana nak cekau cuti. Terpaksa jugaklah menebal muka dan ketat-ketatkan muka minta simpati Boss, untuk keluar awal. Jam 9 lebih aku dah keluar...Belasah drive tak hengat nak berenti.

SMS untuk tukar tarikh pun tak berbalas. Call tak larat nak call. Tak berjawab.

Sampi Bangi, jam 2 lebih. Bila dah semak, aisey man..banyak pulak mistake..Kena buat lain. So,borang biru untuk kelulusan menjilid kulit tebal masih belum dapat ditanda tangani...Minggu depan kena ngadap lain. Bawak deraf murni, tunjuk ke dia..

Pergi lagi, minggu depan...Nampak gayanya, minggu depanlah aku ejakulasikan tesis aku ini...




.
kalau dia tak sain jugak borang biru itu, aku sua borang nikah....mintak dia sain.
(muda lagi adik yang buat kerja itu. Dan, aku andaikan dia belum menikah..hehehhe)

*

9 comments:

hani@debumelukut said...

Pernah. Pernah drive lepas subuh dari KB ke KL dan mlm tu drive balik KL ke KB...tu 10 tahun dulu lah, time muda2...la ni kalau drive to n fro pun dekat2 jer..kira jgn lebih dari 6 hours driving.penat dik, enjin tua.

Aku said...

Weh.. pehal payah giler nak ejakulasi tu.. hish... buat cantik2 pun nanti dia org simpan je kat library... bukan nak hantar kat PBB pun...

aku dah naik kesian pulak

Aku said...

Bro, lu dah dapat Racun ke belum?

Kawan kat Ipoh yang aku pos hari yang sama dah dapat hari Selasa lagi...

ashley said...

OOOII..kalau mek tu orang KELATE mungkin ko ada peluangg!!
.
.
ni..komen bab yang nak sua borang tu.
.
.
.
.
laki aku biasa drive dari semanggoi -bangi..sampai jam 10 malam..pastu gaya nak lelap tidor dapat call jam 1 pagi, ayah meninggal..patah balik semanggoii!
amacam drive pepagi BUTO!
.
.
.
bab drive drive ni kena respek abang BUS DRIVER!

ashley said...

AKU n Cikgoodeen,
awat hangpa guna word EJAKULASI?
.
.
.
word ni aku ingat belajar masa kat Shah Alam time TOEFL...Ejaculation.

Mazidul ( classmate aku yang dah jadi glemer tu ) kemain seronok belajar maknanya!

ke makna bm ngan english lain?
kut nuuu..

Aku said...

Ashley, makna perkataan tu memang kena pada maksud dan perasaan yang penulis cuba sampaikan pada ketika itu...


komen akak tu biar cikgooden yang jawab la... hahaha

tasekM said...

den.
hang jgn tak tau.
kalau drive ada awek sebelah.
lagi penat.


:p



.

Aku said...

.eeee... awek sebelah... lucah...ngee ngee

Cikgooden said...

awek sebelah:

seksa la..ada sebelah ja....tak penuh..hahahahaha..