Jom...

Monday, November 29, 2010

power point...

Surat panggilan untuk Viva tesis belum kunjung tiba. Masa yang terluang ini, aku gunakan untuk membuat persediaan semasa pembentangan nanti. Namun, apa yang bermain di benak aku yang separa benak ini adalah mengenai apakah yang perlu aku bentangkan dalam pembentangan itu nanti? Apa yang boleh menarik perhatian pembaca (penilai ) aku? Apa yang penilai aku ingin tahu?. Apa...apa?...apa?..

Aduh. Sakit jugak kepala. Hal ini membuat aku berfikir...
.
.
.
*Tapss..*

Idea mari..... ( " banyaklah hang punya idea.." ...terdengar Tasek Merah mengutuk aku dari Melaka).

Untuk pembentangan aku ini, cukuplah sekadar mengunakan power point saja. Adapun penggunaan kaedah power point ini adalah sejagat sifatnya. Hal yang sama seperti digunakan oleh seluruh ahli masyarakat Student yang lain.

Masalahnya sekarang, tesis aku terlalu banyak muka surat untuk aku masukkan dalam power point. Amat tidak bijak dan nampak dungu jika aku meng'copy&paste" semua muka surat, sumbat masuk ke dalam bentuk power point.

Lantas, Jantan budiman yang kurus tinggi macam tiang letrik itu memberi cadangan. Sambil dia bercakap, aku memandang.

"Kau hanya perlu letakkan point-point saja. Lebih senang untuk dihurai". Kata dia...Hmm. Nampak cerdik.

"Sebab itulah ia dinamakan power point. Hanya point-point sahaja dimuatkan. Bukan ayat berjela-jela" Dia menambah. "Dan, point itu pulak mesti la power..."

Terima kasih, Tiang letrik. Itu aku tahu laaaaa....

Yang aku tak tahu, apa point aku nak rengkaskan...po-en. tahu takkkk!!!poooo--ennn!


Haih.

*

22 comments:

ckLah@xiiinam said...

Guna power rangers tak boleh ke?






Komen sengal dari ck
lah di awal pagi. Apa2 pun, semoga sukses ya adik Den!

Aku said...

Abang, anda dah stress tahap gaban nih. Please get help, honey. Not for your assignment but for your stress.

Ko pandai buat kartun. Kartun mesti ada cerita. Hang pandai buat cerita. Hang buatlah story board dulu, story line dulu. Walau panjang camner pun lantak la. Edit kemudian.

Mak Su said...

x brani nk ckp apa, takut cikgooden marah ;P

point yang power power saja tau

tasekM said...

po-en?

hamboih2.... mencarut stail selamba hang no.... :p

yg nizam nk berabang-abang tu pehal pulak tu...?




.

Aku said...

DIa pangkat abang dari segi usia dan ilmu la Tasek.

Aku masih berminat dengan wanita tau...

julietchun said...

carik point jgn sampai terlentang,ehehehe.

tasekM said...

nizam,
aku ingat ko dah gay ni jam...



.

Cikgooden said...

CkLah:
Trima kasih la akak CkLah..hehehe...power rangers ada lagi ke skang ni?..

Nizam:
apa abg abg..gua muda dari lu..hahahaha..

wei, cdgn hang bernas...nanti aku pikirkan..


Maksu:
hehehehe..point yg power saja dipilih...(maksu sehat?)


Tasek:
mencarut versi tadak sapa perasan, amat bahagia, ok.hahahahah..

Nizam:
aku juga berminat dgn wanita, masih.

Julietchun:
hahahaha...nak cari point..tu kena terlentang bagai...

Cikgooden said...

Tasek:

isk....celupar mulut ko tasek..hahahha

tasekM said...

org lain tak perasan tapi aku sgt perasan ok. ha ha.

kalau nizam dh panggil yu honey, ai nk panggil yu apa...?

cewahhhhhhhhhhh...!

hahaha...



.

Cikgooden said...

Tasek:
aku pun tak perasan...baca sekali lagi baru dapat tangkap....cilakak, dak nizam..apa kes ber honey-honey dgn gua tasek?..



dgn yu, lain la cerita..ye dak..hahahahah

Aku said...

Ah! Tasek tu yg sengal...

Aku masih berminat pada dahi dan kulit yang licin. Tak suka kepala licin.

Err... dahi hang licin ka?

Cikgooden said...

Nizam:

dahi gua tak licin..tapi kepala, hampir licin....

Aku said...

Shhh..!! Kapla licin jangan kasi Tas tau...hahaha

Cikgooden said...

Zam:

Gua syak, dia dah baca..tu sebab dia diammmm...

tasekM said...

hahaha...

kepala licin?

eeeeiiiuuuuuuuuuuuuuuuuu...... nk bukak xham**r jap.

wakakaka....





.

a.samad jaafar said...

mase kite belajo dedulu idok tepikio langsung menatang pawe poin ni yak.. main belasoh je..errr.. din, pakei keghotah majung je din.. awe larat jangan lupe lukih kat bawoh nye to...hihihi.. bijak aku yak..

a.samad jaafar said...

woi din..ngilu peghut aku mace komen nko kat n3 aku tu.. hampeih betui mike...

ashley said...

Meh sini akak LEPUK kepala depa yang dok mencarut bagai tu...

TM, aku juga AMAT memahami penggunaan bahasa cikgooden!
hahaha..
apahal budak Nizam dengan budak Den tu, ek!! seraammmmm
haha

iina said...

pastikan benda2 utama kena masuk.. cam objektif kajian.. soalan kajian.. hyphothesis.. analisa data.. dan kesimpulan.. pastikan tujuan utama utk bg penjelasan benda2 pasal kajian tuh.. kalau rasa2 ada benda yg xjelas baik tak yah masuk nnti mengundang kena soalan bebyk hehehe ;)

Cikgooden said...

Tasek:
keh keh keh..licin licin...tnya dak nizam.


Samad:
hahahahah...saja mengingat saja...apasal tempat komen ko, aku komen tak keluar..ko tahan ka?...malas dah nak komen pasni.

Kak Hida:
tadak menda lah...saja budak nizam ni..ngada2 ..hahahaha


iina:
ok, ok..paham dah..skit2...hang ni bg kecut perut aku ja...btw..tq..nanti bg tips utk viva kat aku..via YM, ok.

ckLah@xiiinam said...

....kalau tak ada, guna power root!


***Sabtu ni start kerja kat sendiket sulit tu.